Παραπολιτικά

Δικηγόρος-τηλεστάρ στο πλευρό της οικογένειας από τη Μακρινίτσα

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Δικηγόρος – ποινικολόγος γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από την παρουσία της σε τηλε-πάνελ ανέλαβε δικηγόρος της οικογένειας, για το διπλό φονικό της Μακρινίτσας. Ανέλαβε δικηγόρος της οικογένειας πριν κλείσουν δώδεκα ώρες από το φονικό, πριν οι γονείς συνειδητοποιήσουν την τραγωδία τους, πριν κλείσουν πίσω τους την πόρτα του νεκροτομείου.
Η οικογένεια δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί πως θα έπρεπε να αναζητήσει δικηγόρο και βρέθηκε στο πλευρό της ξαφνικά μια τηλεστάρ.

Με αυτά τα δεδομένα και τη συγκεκριμένη εκπροσώπηση, μόνο σύμπτωση μπορεί να είναι λοιπόν πώς και οι δύο γονείς που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το προσωπικό τους πένθος, βρέθηκαν «τοποθετημένοι» στα τηλεοπτικά παράθυρα, πριν κλείσει 12ωρο από τη δολοφονία των παιδιών τους. Και δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις.
Δικηγόροι με κύρος, μακριά από τη γελοιότητα και το σαχλοσταρσίστεμ υποστηρίζουν πως «πρωινάδικα» και «μεσημεριανάδικα» με τους συνεργαζόμενους πανελίστες δικηγόρους αναλαμβάνουν υποθέσεις από κοινού, «τρέχουν» να αναζητήσουν πρώτοι θύματα και θύτες για να εξυπηρετήσουν τον κοινό στόχο που «φέρνει» τηλεθεάσεις για τους μεν και «καταξίωση» για τους δε, μιας και όσα δεν κερδίζονται σε χρήμα, εξαργυρώνονται σε διαφήμιση.

Δεν είναι άγνωστο ότι πανελίστες του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου έχουν διακριθεί για την άγρα πελατείας μέσω των πρωινάδικων, αλλά στην περίπτωση της οικογένειας από τη Μακρινίτσα αυτό που φοβίζει είναι το ενδεχόμενο της εγκατάλειψής της, μόλις οι κάμερες στραφούν σε άλλες τραγωδίες, αναζητώντας άλλους πρωταγωνιστές. Τα μηχανάκια της τηλεθέασης είναι αμείλικτα και το κοινό αναζητά συνεχώς φρέσκο αίμα. Παρ’ εκτός και αν, πρωινάδικα – μεσημεριανάδικα και τηλεδικηγόροι ασκούν απλά φιλανθρωπία, οπότε να υποκλιθούμε.
Για να μην μακρυγορούμε μιας και όλοι έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει και για να μην αδικούμε κανέναν και ειδικά έναν μεγάλο κλάδο, να σημειώσουμε πως οι μετρημένοι στα δάχτυλα δικηγόροι-πανελίστες-τηλεαστέρες δεν αντιπροσωπεύουν τους δικηγόρους και ειδικά τους νέους, που πασχίζουν να σταθούν στα πόδια τους, με καταρρακωμένη την επαγγελματική τους υπόσταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το