Ελλάδα

Δικηγόρος, σύζυγος υπουργού, κατά του υπουργείου Οικονομικών

ypoik

Μία υπόθεση, με πρωταγωνίστρια δικηγόρο, σύζυγο κυβερνητικού στελέχους, που μπήκε σε αντιδικία με τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών για φορολογική υπόθεση σημαντικού ύψους, αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος.

Στο επίκεντρο είναι το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που έκανε έλεγχο για φορολογούμενο με σημαντικές καταθέσεις σε λογαριασμό στην Ελλάδα, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, καθώς δεν δικαιολογούνταν τα 8,9 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν.

Τη νομική εκπροσώπηση του ελεγχόμενου ανέλαβε, σύμφωνα με την εφημερίδα, η δικηγόρος- σύζυγος μέλους της κυβέρνησης, που προσπάθησε να βοηθήσει στη δικαιολόγηση του ποσού, υποβάλλοντας στον ΚΕΦΟΜΕΠ υπομνήματα και βεβαιώσεις καταβολής μερισμάτων από πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν όμως από το ΚΕΦΟΜΕΠ, που θεώρησε ότι πρόκειται για μη δηλωθέντα εισοδήματα και καταλόγισαν στον ελεγχθέντα φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους 13,4 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάρος του υπεβλήθη και μηνυτήρια αναφορά για φοροδιαφυγή μεγάλου ύψους.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φορολογούμενος κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή και του επόπτη του ΚΕΦΟΜΕΠ, στην οποία εμφανίζει τον εαυτό του, τη δικηγόρο και τον λογιστή του να έχουν πέσει θύματα μεθοδεύσεων των δύο στελεχών του ΚΕΦΟΜΕΠ προκειμένου να μην γίνουν δεκτά τα αποδεικτικά στοιχεία που υπέβαλε και ζήτησε να διωχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το