Ελλάδα

Δικηγόρος οικογένειας Ειρήνης Λαγούδη: «Ξέρουμε ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι» – Έρχονται αγωγές

Η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά ενάντια σε όλους όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της ή προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως αυτοκτονία. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής δηλώνει ότι «ξέρουμε ποιοι είναι οι ύποπτοι της δολοφονίας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ύποπτοι είναι δύο άνδρες που ανήκουν στο στενό φιλικό περιβάλλον της Ειρήνης Λαγούδη. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται να την είδαν ζωντανή. Ο ένας από αυτούς μπήκε εξ αρχής στο μικροσκόπιο των αρχών, λόγω της στενής σχέσης που διατηρούσε με την άτυχη μητέρα.

Ο ένας ύποπτος είναι Έλληνας και στενός φίλος της Ειρήνης και έχει κληθεί για κατάθεση τουλάχιστον οκτώ φορές. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές πήγε στον εισαγγελέα συνοδεία αστυνομικών.
Ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη επικοινώνησε με αυτόν τον άνδρα, όταν εκείνη εξαφανίστηκε, ζητώντας να μάθει πότε είχε δει την Ειρήνη τελευταία φορά.

Εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να τη δει μέρες. Αποκαλύφθηκε όμως στη συνέχεια ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε στην παραλία Μυρτιάς. Συναντήθηκαν για να διευθετήσουν ένα προσωπικό τους ζήτημα και αμέσως μετά αποχώρησε.
Ο δεύτερος ύποπτος είναι από το φιλικό περιβάλλον της άτυχης μητέρας, ηλικίας περίπου 55 ετών. Ήταν μαζί με τον 50χρονο και την Ειρήνη Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα τη μοιραία μέρα.

Η ανακρίτρια θα ξεσκονίσει εκ νέου τις καταθέσεις τους και δεν αποκλείεται να τους καλέσει στο γραφείο τους για να δώσουν εξηγήσεις. Οι εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αναμένονται ραγδαίες και δεν αποκλείεται να έχουμε και εκπλήξεις όταν προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε νεκρή στο μισοκάμενο αυτοκίνητό της η Ειρήνη Λαγούδη, η οικογένειά της ψάχνει όχι μόνο τους δολοφόνους αλλά και το κίνητρο. Γιατί σκότωσαν μια μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε κανέναν εχθρό; Μετά από εννιά μήνες έχουν την απάντηση:
«Εγώ θεωρώ ότι μπλέξαμε οικονομικά, κοινωνικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, αισθηματικά και κάπου υπήρξε αδιέξοδο. Δε θέλω να πω τίποτα άλλο», είπε στο Star ο κ. Ταουξής.

Η ανακρίτρια Αγρινίου θα καλέσει τις επόμενες μέρες για καταθέσεις τους εμπλεκόμενους, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει από την αστυνομία νέες έρευνες.
Η εισαγγελέας Αγρινίου κατέληξε ότι πρόκειται για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία και άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αναφέρει μάλιστα ότι αυτός ή αυτοί που δολοφόνησαν την Ειρήνη Λαγούδη ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν, καθώς βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγωγές ετοιμάζεται να καταθέσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη
Η οικογένεια της Ειρήνης σκέφτεται να καταθέσει όχι μόνο μηνύσεις, αλλά και αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις.
Οι δικηγόροι της οικογένειας τόνισαν ότι αρκετοί είναι εκείνοι που είχαν λόγο να μην πουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στη λίμνη Τριχωνίδα στις 6 Ιανουαρίου.

Η ανακρίτρια θα μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα αξιολογήσει τα στοιχεία και θα καλέσει εκ νέου σε καταθέσεις τα άτομα που εκείνη κρίνει.
Μάλιστα συγγενικά πρόσωπα της Ειρήνης Λαγούδη αποκάλυψαν στο Star ότι περιμένουν να προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για επιβεβαιωθούν οι υποψίες του για το ποιοι σκότωσαν τον άνθρωπό τους.
Στον εισαγγελέα Αγρινίου έχουν καταθέσει πάνω από 20 άτομα, ενώ αυτό που έκανε εξ αρχής εντύπωση, κυρίως στους ερευνητές της οικογένειάς της, ήταν η προχειρότητα, όπως αποκαλύπτουν από τη μεριά των αρχών.

Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, δεν πίστευε στα ματιά του, όταν είδε ότι η έκθεση της αστυνομίας, όπως λέει ήταν μόνο μιάμιση σελίδα. Ο ίδιος μετά από έρευνα παρέδωσε στον εισαγγελέα τη δική του έκθεση, 120 σελίδων και ήταν ο πρώτος που μίλαγε ξεκάθαρα για δολοφονία.
«Έχασε τις αισθήσεις της αρχικά και στη συνέχεια πέθανε. Αυτό έγινε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, δε νομίζω να ξεπέρασε το πεντάλεπτο», είπε στο Star ο κ. Γκουρμπάτσης και πρόσθεσε:

«Η Ειρήνη καθόταν στην πόρτα του συνοδηγού και όχι στο πίσω κάθισμα που βρέθηκε κατά την αυτοψία και τη μεταφέρανε στην πορεία».
Το μισοκαμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη υποψίασε από την πρώτη αυτοψία τον Τάσο Δέδε, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.
«Το αυτοκίνητο μου έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι κρύβει. Και αυτό που κρύβει είναι ότι είδα από την αρχή ότι στην πόρτα του οδηγού υπάρχει αιθάλη περιφερειακά, που σημαίνει ότι η πόρτα άνοιξε όταν ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά»,είπε.

Οι δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης μητέρας περιμένουν τώρα να πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία. Οι έρευνες δε σταματούν από την πλευρά τους και όπως λένε θα βοηθήσουν την ανακρίτρια, δίνοντας στοιχεία που έχουν συλλέξει τους τελευταίους εννέα μήνες.
«Υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις που δείχνουν πού πρέπει να κατευθυνθεί η έρευνα του αρμόδιου ανακριτή και να ασχοληθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα», δήλωσε στο Star ο Βασίλης Ταουξής.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το