Ελλάδα

Δικηγόρος 22 αθλητριών ενόργανης: Θα δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα

Οδικηγόρος των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίες καταγγέλλουν με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πως υπέστησαν σωματική και ψυχολογική βία αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους από προπονητές, μίλησε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV και σημείωσε πως θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία των θυτών.

Ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Αδαμίδης, σημείωσε πως «πλέον ο αριθμός των αθλητριών έχει αυξηθεί. Δεν είναι πλέον 22. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες μέσω μιας ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο συμμετέχουν αρκετές δεκάδες αθλητές. Κάποια στιγμή κάποια αθλήτρια αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που είχε βιώσει και γρήγορα στην ομάδα διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες που έχουν πολύ άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες».

Παράλληλα, σημείωσε πως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου έδωσε δύναμη στους αθλητές να μιλήσουν και αποφάσισαν να κινητοποιηθούν για τα δικαιώματά τους. Ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πως «οι καταγγελίες που έχουμε στα χέρια μας μέχρι σήμερα φτάνουν μέχρι το 2010. Κάποιες έχουν παραγραφεί και κάποιες όχι».

«Φυσικά για τις υποθέσεις οι 22 αθλητές θα δώσουν στη Δικαιοσύνη ονόματα και στοιχεία όταν κληθούν», υπογράμμισε ο κύριος Αδαμίδης. «Ακόμα δεν μας έχει ζητηθεί αλλά πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μας ζητηθεί», σημείωσε.

Για την επιστολή ανέφερε πως στην αρχή οι αθλητές είχαν ζητήσει από τον ίδιο να τη συντάξει. «Όμως μου περιέγραφαν τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο που μου ήταν αδύνατο να καταγράψω τα γεγονότα και τους ζήτησα να γράψουν οι ίδιοι την επιστολή. Κάθε φορά που επιχειρώ να τη διαβάσω προσπαθώ να συγκρατήσω τον θυμό και την οργή μου. Δεν άλλαξα ούτε κόμμα από αυτά που μου έγραψαν», υπογράμμισε.

Οσο για αυτά που καταγγέλλουν οι αθλητές και οι αθλήτριες ο δικηγόρος έκανε λόγο για τραβήγματα μαλλιών, προπόνηση με εσώρουχα για τιμωρία, αφαίρεση προστατευτικών στρωμάτων κάτω από τις δοκούς και κλείσιμο αθλητών σε μικρά δωμάτια. Οι αθλητές υπογραμμίζουν πως αυτές οι καταγγελίες δε αφορούν όλους τους προπονητές τους αλλά συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το