Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Υποτιμούσαν τον αδερφό μου με το επίθετο «Αλβανός»

Για τον χαρακτήρα του αδελφού της, το bulling που δεχόταν εξαιτίας της καταγωγής του, αλλά και την εικόνα που είχε για τον ροδίτη κατηγορούμενο, μίλησε στην κατάθεση της η αδελφή του Αλβανού κατηγορουμένου στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.
«Πριν λίγες ώρες βρήκα την ψυχική δύναμη να μιλήσω στον κύριο Τοπαλούδη και να ζητήσω συγγνώμη» είπε στην αρχή της κατάθεσης της η μάρτυρας, περιγράφοντας στη συνέχεια τον αδελφό της.

«Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει».

Σχετικά με τον συγκατηγορούμενο του αδελφού της, σχολίασε πως δεν τον γνώριζε, αλλά έμαθε από εκείνον πως «ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι», ενώ τον αντιμετώπιζε με ένα είδος θαυμασμού γιατί «αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας».
Αναφερόμενη στην σχέση του αδελφού της με την Ελένη Τοπαλούδη, υποστήριξε ότι είχαν σχέση, με την οποία εκείνος ήταν ενθουσιασμένος.

«Εκείνη την ημέρα μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια. Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο» είπε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι έμαθαν τελικά για την υπόθεση από την τηλεόραση.

«Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί» υποστήριξε η μάρτυρας και δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα:

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;
Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί.
Πρόεδρος: Τι να κάνουν;
Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ.
Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά
Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους.
Πατέρας Τοπαλούδη: Γι’ αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.
Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ αυτό το σπίτι;
Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου.
Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως.
Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο.
Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;
Μάρτυρας: Ναι

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο αδελφός της δε θα μπορούσε να χτυπήσει ποτέ την Ελένη Τοπαλούδη, με την Πρόεδρο να σχολιάζει: «Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο» και την εισαγγελέα της έδρας να συμπληρώνει: «Μας είπατε ότι ο αδελφός σας ήταν ένα θείο δώρο. Κι αυτή ένα θείο δώρο ήταν» είπε και έδειξε την φωτογραφία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το