Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: «Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν»

Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Πρόκειται για τον διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα, ο οποίος εξήγησε στο δικαστήριο ότι από την πρώτη στιγμή που είδε στο άψυχο κορμί της φοιτήτριας τα χτυπήματα, ήταν βέβαιος πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

«Το τατουάζ στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της, αλλά εγώ από την στιγμή που το σώμα της εντοπίστηκε στη θάλασσα εκτίμησα ότι βρίσκομαι μπροστά σε εγκληματική ενέργεια» περιέγραψε ο μάρτυρας, εξηγώντας στους δικαστές ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της έρευνας ήταν ο χρόνος, αφού είχαν παρέλθει ήδη δύο ημέρες από το έγκλημα. «Ακολουθώντας την διαδρομή που έκανε το κορίτσι εκείνο το βράδυ, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες οδήγησαν στον νεαρό Αλβανό κατηγορούμενο, με τον οποίο έτυχε να γυμνάζομαι μαζί και τον γνώριζα στην όψη. Εκείνος μας οδήγησε στον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του και υπέδειξε τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε αλλά και τα πράγματα της» είπε ο μάρτυρας.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, η νεαρή φοιτήτρια πάλεψε για τη ζωή της, σύμφωνα με όσα «μαρτύρησε» ο τόπος του εγκλήματος. «Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ότι έγινε, έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι από καθαρή τύχη βρέθηκε το άψυχο κορμί της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς αν είχαν περάσει λίγες ημέρες θα είχε βυθιστεί και χαθεί.

«Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν. Είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει» είπε στην κατάθεσή του και εκτίμησε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα το κορμί της, αφού απαιτεί δύναμη για να φύγει σε απόσταση το σώμα. Εκείνη τη στιγμή, ο Αλβανός κατηγορούμενος αντέδρασε, φωνάζοντας: «Το αρνούμαι κατηγορηματικά!».

Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 28 Ιανουαρίου, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το