Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία οι δύο κατηγορούμενοι – Η απόφαση

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν πριν από λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και οι δύο άντρες για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της γυναικοκτονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία η πρόεδρος του δικαστηρίου κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ομαδικό βιασμό ενώ αμέσως ακούστηκε μπράβο εντός της αίθουσας. Αυτή την ώρα οι δικηγόροι υπεράσπισης αγορεύουν για την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Την ώρα που ακούστηκε η απόφαση για την καταδίκη των δύο αντρών που βίασαν και στέρησαν τη ζωή της κόρης του, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, ξέσπασε σε κλάμματα ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δε βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής Συριζα, Ν. Βούτσης,.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την καταδίκη των κατηγορούμενων, υποστηρίζοντας ότι «η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού. Όπως επεσήμανε, «αν η Ελενη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το