Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Από διακοπή σε διακοπή

Ακόμα μία διακοπή στη δίκη, που εξόργισε τους τραγικούς γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, σημειώθηκε χθες, όταν το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει και πάλι εξαιτίας του ότι ένα μέλος του είχε νοσήσει με κορωνοϊό.

Η νέα διακοπή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε με στυγερό τρόπο στη Ρόδο, όταν ήταν φοιτήτρια, από δύο νεαρούς που έχουν ήδη καταδικασθεί σε ισόβια.

Το δικαστήριο τελικά θα επαναληφθεί στις 6 Απριλίου, ημέρα που έχει προσδιοριστεί, εκτός απροόπτου, να εξεταστούν και οι γονείς του θύματος, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Διδυμότειχο και αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται με τις συχνές διακοπές της δίκης.

Μέλος του δικαστηρίου νοσεί με κορωνοϊό – Εντονη αντίδραση των γονιών του θύματος.

Η υπόθεση για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό μετ’ εμποδίων, καθώς έχει διακοπεί ήδη άλλες τρεις φορές, διότι ο ένας από τους κατηγορουμένους δεν είχε δικηγόρο και το δικαστήριο διόρισε αναγκαστικά κάποιον από τους καταλόγους του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ είχε νοσήσει και μια ένορκος (πολίτης που δικάζει) από κορωνοϊό.

Το πρόβλημα όμως και αυτής της δίκης είναι ότι οι αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων δεν επαρκούν πια λόγω της συσσώρευσης πολλών δικών εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ξεκινούν και να διακόπτονται για όποτε υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα και ουσιαστικά να διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα ή μία στις δέκα ημέρες.

Επίσης, για την εκδίκαση της δολοφονίας Τοπαλούδη στην Αθήνα, ενώ το έγκλημα είχε γίνει στη Ρόδο, σχετική αίτηση που έγινε δεκτή υπέβαλε η υπεράσπιση της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη μέσω του δικηγόρου της, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή, Αλέξη Κούγια.

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το