Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Αγώνας δρόμου για την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας

Αγώνα δρόμου κάνει η Δικαιοσύνη προκειμένου να ολοκληρώσει την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Ελένης Τοπαλουδη, πριν την λήξη του 18μηνου της προσωρινής κράτησης των δυο βασικών κατηγορουμένων.

Την πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων το προαύλιο του Πρωτοδικείου Αθηνών θύμιζε νοσοκομείο. Δεκάδες υποψήφιοι ένορκοι ήταν συγκεντρωμένοι για τις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν. Η γραμματέας βγήκε έξω φωνάζοντας ονόματα προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι παρόντες και η κλήρωση έγινε εντός του κτιρίου.

Στην αίθουσα των 98τμ-σύμφωνα με τους δικηγόρους- που εκδικάζεται η υπόθεση Τοπαλουδη, βρισκόταν περίπου 20 άτομα, ενώ δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε έστω ενός δημοσιογράφου με απόφαση της Προέδρου, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και ακυρότητα της διαδικασίας, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, καθώς δεν τηρείται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Σύμφωνα με τα όσα οι δικηγόροι μεταφέρουν στους δημοσιογράφους συνεχίζει σήμερα την κατάθεση του ο πατέρας του ροδίτη κατηγορουμένου. Για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η Εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι ένορκοι για λόγους ασφαλείας κάθισαν στα έδρανα των δικηγόρων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το