Ελλάδα

Δίκη “φόνισσας Κορωπίου”: Τα παιδιά φώναζαν μη σκοτώνεις τη μάνα μας

Στο εδώλιο κάθισε για δεύτερη φορά η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου», προκειμένου να δικαστεί η υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό. Η 29χρονη σήμερα κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας 35χρονης γυναίκας, συζύγου του άντρα με τον οποίο εκείνη διατηρούσε ερωτικό δεσμό, τον Αύγουστο του 2016 και μάλιστα μπροστά στα μάτια των παιδιών της.

Στη δίκη έχει δηλώσει παράσταση πολτικής αγωγής η αδελφή του θύματος, ενώ σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον συζύγο του θύματος, με τον οποίο διατηρούσε επί σειρά ετών ερωτικό δεσμό. Η αδελφή του θύματος, περιγράφοντας την κατηγορούμενη, έκανε λόγο για μια «εμμονική γυναίκα που ήθελε να εξαφανίσει την αδελφή της». Η μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της αδελφής της: «Χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα την αδελφή μου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Τα παιδιά ακούγονταν να φωνάζουν από μέσα: “μην σκοτώνεις τη μαμά μας”. Ο γιος της ο μεγαλύτερος μου είπε ότι ήρθε η γκόμενα του μπαμπά και έσφαξε τη μαμά. Το πρώτο πρόσωπο, το οποίο σκεφτήκαμε εγώ και ο άνδρας μου, ήταν η κατηγορουμένη γιατί γνωρίζαμε ότι η αδελφή μου δεχόταν απειλές».

Στη συνέχεια, η μάρτυρας προσπάθησε να μεταφέρει το σκηνικό του εγκλήματος βασισμένη στην εξιστόρηση των δυο παιδιών της αδελφής της, που ήταν μάρτυρες της δολοφονίας της μητέρας τους. «Τα παιδιά έτρωγαν κι εκείνη πότιζε τον κήπο. Άκουσαν την μητέρα τους να φωνάζει “φύγε από το σπίτι μου”. Τα παιδιά είδαν την αδελφη μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να τη μαχαιρώνει. Την παρακαλούσε να μην την σκοτώσει. Η κατηγορουμένη κρατούσε τόσο σφιχτά την αδελφή μου που ο πρώην γαμπρός μου την χαστούκισε για να φύγει. Τα παιδιά βρήκαν το μαχαίρι και το πέταξαν στο απέναντι οικόπεδο, εκεί το βρήκε και η αστυνομία και το κατέσχεσε», ανέφερε συμπληρώνοντας πως η αδελφή της είχε δεχτεί και άλλες επιθέσεις από την κατηγορούμενη, όπου σε μια εξ αυτών της τράβηξε μια τούφα από τα μαλλιά.

«Η αδελφή μου φοβόταν και ήταν πάντα με παρέα. Η μόνη ημέρα που δεν είχα πάει στο σπίτι της ήταν η ημέρα της δολοφονίας της. Αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015 η κατηγορουμένη πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπε: “γεννάω το παιδί του άντρα σου”», είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς της κατηγορουμένης; Τι πιστεύετε;
Μάρτυρας: Πιστεύω ότι ήθελε να χωρίσει την αδελφή μου από τον άνδρα της αλλά και να μην βλέπει ο πρώην γαμπρός μου ούτε τα παιδιά του. Είχε απειλήσει και τον ίδιο, τον είχε κάψει με βενζίνη, του είχε πετάξει λάδια. Ο πρώην γαμπρός μου έλεγε πως η κατηγορουμένη είχε εμμονή με την αδελφή μου. Ήθελε και εκείνη να έχει τη ζωή της.

Αναφερόμενη στον σύζυγο της αδελφής της, η μάρτυρας ανέφερε ότι εκείνος της περιέγραφε μια επιπόλαιη σχέση και πως τα δυο παιδιά της κατηγορούμενης δεν ήταν δικά του.

«Το θύμα προκαλούσε την κόρη μου»
Στον αντίποδα, η κατάθεση του πατέρα της κατηγορούμενης, ήθελε το θύμα να προκαλεί την κόρη του. «Ήρθε η θανούσα στο σπίτι μας μια μέρα. Εγώ είχα φύγει και όταν γύρισα είδα παγωμάρα. Μου είπαν ότι είχε έρθει η θανούσα και έκανε φασαρία. Πήρα το αυτοκίνητό μου και πήγα στο σπίτι της. Είπα στον πατέρα της ότι ήρθε η κόρη σου και μας έκανε φασαρία και ότι αυτό δεν ήταν σωστό, γιατί εγώ δεν έχω δώσει δικαίωμα στη γειτονιά. Τους είχε βρίσει όλους, δεν περίμενα να έρθουν έτσι τα πράγματα. Ηξερα ότι είχαν τσακωθεί. Είχαμε πάει και στο αστυνομικό τμήμα. Η κόρη μου τι να κερδίσει κάνοντας φασαρίες; Δεν το πιστεύω ότι η κόρη μου έκανε επεισόδια. Εφόσον εκείνος είχε και τη μια και την άλλη μέσα είναι λογικό ότι θα γίνονταν φασαρίες», περιέγραψε ο πατέρας της κατηγορούμενης.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον άνδρα – πέτρα του σκανδάλου, λέγοντας: «Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου έμπλεξε με τον σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση. Ηρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν και το καλύτερο. Ετοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τέλος του 2014. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς».

Κλείνοντας την κατάθεσή του, ο πατέρας της κατηγορουμένης απέδωσε το έγκλημα της κόρης του στο φόβο που εκείνη ένιωθε για τη ζωή του παιδιού της. «Η κόρη μου φοβήθηκε για το παιδάκι της που βρισκόταν στο αυτοκίνητό της. Μας έλεγε ότι φοβόταν μήπως η θανούσα κάνει κακό στα παιδιά της. Η κόρη μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο γιατί φοβόταν ότι κινδυνεύει το παιδί της που βρισκόταν στο αμάξι. Πιστεύω πως άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και μετά μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού της θανούσας. Η κόρη μου κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο της, πήρε για φόβητρο το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη. Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού δεν καταλαβαίνεις τι κανεις», κατέθεσε και συμπλήρωσε ότι πλέον η κορη του με τον σύζυγο της θανούσης είναι ζευγάρι και εκείνος επισκέπτεται τα παιδιά τους αλλά και την κατηγορούμενη στη φυλακή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το