Ελλάδα

Δίκη ψευτογιατρού: Έκλαψε η πρόεδρος του δικαστηρίου – Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι συγγενείς των θυμάτων

Μέσα σε έντονο συναισθηματικά κλίμα ολοκληρώθηκε η δίκη του ψευτογιατρού «Dr Kontos», ο οποίος καταδικάστηκε για τις πράξεις του με μία από τις βαρύτερες ποινές τα τελευταία χρόνια καθώς οδήγησε στο θάνατο 7 καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και δύο ανήλικα παιδιά. Επιπλέον, ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και κατά συγχώνευση ποινή 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα 20 έτη) και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η πρόεδρος του δικαστηρίου έντονα φορτισμένη λίγο πριν κηρύξει το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, απευθύνθηκε στους παράγοντες της δίκης και κλαίγοντας τους ευχαρίστησε όλους
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν… Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε.

Οι συγγενείς των θυμάτων που είχαν κατακλησει την αίθουσα καταχειροκρότησαν την πρόεδρο, ενώ πολλοί δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Με την κίνηση τους απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη που μετά από ακροαματική διαδικασία ενός έτους καταδίκασε τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το