Τοπικά

Δίκη Λαρισαίου αστυνομικού για ”νοθευμένο” πτυχίο: «Πλαστογράφησα για τους γονείς μου…»

Ευεργετικές αποδείχθηκαν για έναν Λαρισαίο αστυνομικό οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα καθώς παρά το γεγονός πως νόθευσε τους βαθμούς του απολυτηρίου Λυκείου τελείωσαν οι δικαστικές του περιπέτειες.
Ο αστυνομικός κατηγορείτο πως είχε πειράξει τους βαθμούς απολυτηρίου, έγγραφο που χρησιμοποίησε για να προσληφθεί στο Σώμα όπου εργαζόταν περίπου 15 χρόνια.
Ενώπιον εφετών (Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020) ισχυρίστηκε για μια ακόμα φορά πως ότι έκανε το έκανε για τους γονείς του (θέλοντας να μην τους στεναχωρήσει για τους άσχημους βαθμούς είχε πει πρωτόδικα).

Η εισαγγελέας όμως του απάντησε με ερώτημα «αλήθεια τώρα θέλετε να το πιστέψουμε αυτό;» ενώ η πρόεδρος του είπε πως στάθηκε τυχερός λόγω των νέων διατάξεων του Π.Κ.
Σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για την πράξη της πλαστογραφίας με χρήση σε βάρος του Δημοσίου ποσού άνω των 150.000 ευρώ, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ποσού άνω των 150.000 ευρώ, με την επιβαρυντική περίσταση του πρώτου άρθρου του νόμου 1608/1950 και τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε πως παύει η ποινική δίωξη λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα της πράξης της πλαστογραφίας ενώ κρίθηκε αθώος για την πράξης της απάτης αφού πρόσφερε κανονικά υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια στην αστυνομία.

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου – Κώστας Γκιάστας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το