Ελλάδα

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Ανατριχιαστικές περιγραφές από τον ιατροδικαστή

Την αγανάκτηση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η περιγραφή του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στο ακροατήριο. Ο μάρτυρας μίλησε για την κατάσταση που βρέθηκε το πτώμα της άτυχης Ελένης, αλλά και το γεγονός ότι ήταν γυμνή. Έφερε πολλά τραύματα σε όλο της το σώμα, άλλα περιθανάτια και άλλα μεταθανάτια. Τα περισσότερα προήλθαν από την ρίψη του σώματός της στη βραχώδη περιοχή, ο θάνατος της ωστόσο προήλθε από πνιγμό, όπως είπε ο ιατροδικαστής.

Ο κ. Κοτρέτσος περιέγραψε τις χαρακιές που εντόπισε στο λαιμό της Ελένης, οι οποίες κατά την κρίση του έγιναν κάτω από απειλή, ωστόσο επέμεινε στο σημάδι που βρέθηκε στον τράχηλο της, συνέπεια απόπειρας στραγγαλισμου. Ούτε όμως αυτό προκάλεσε τον θάνατο όπως είπε, με τον πατέρα της Ελένης, να φωνάζει μέσα στο δικαστηριο: «Πείτε το. Το βασάνισαν το παιδί μου. Το βασάνισαν».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας μίλησε για το χτύπημα που δέχθηκε η Ελένη στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της, το οποίο ήταν βαθύ και προκάλεσε κάταγμα στο οστό και εγκεφαλική αιμορραγία. «Αυτό το χτύπημα ήταν συμμέτοχος στον θάνατο της», είπε ο μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι εάν και ήταν λιπόθυμη η νεαρή φοιτήτρια, εντούτοις δεν είχε πεθάνει. Ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό, αφού οι δράστες την πέταξαν στη θάλασσα. «Κάποιος που δεν είναι γιατρός θα μπορούσε να φανταστεί ότι η κοπέλα πέθανε μετά το χτύπημα. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια θα βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο».

Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο
Καταθέτοντας, ο μάρτυρας αντέκρουσε τον ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων ότι η νεαρή κοπέλα είχε συναινέσει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. «Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί (σ.σ. ο δράστης) την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει», είπε ο ιατροδικαστής.

Εξίσου σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Κοτρέτσου στο συμπέρασμα ότι το σώμα της Ελένης δεν έφερε σημάδια που να καταδεικνύουν ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί. «Η μετακίνηση του σώματος του θύματος δεν θα ήταν ομαλή. Το σώμα της θα είχε προσκρούσει κάπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σώμα μεταφέρθηκε βιαίως, δεν υπάρχει αυτό το τραβολόγημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η μεταφορά της έγινε και από τους δύο δράστες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το