Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο δεν είδε τον ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη – Τι είπε η πρόεδρος

«Δεν καταλάβαμε κάτι..», ήταν η απάντηση που έδωσε η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όταν τέθηκε το ζήτημα του ναζιστικού χαιρετισμού του συνήγορου υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κώστα Πλεύρη εντός της δικαστικής αίθουσας όπου συνεχιζόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος προκάλεσε σάλο.
Τόσο η πρόεδρος της έδρας όσο και η εισαγγελέας, υποστήριξαν ότι δεν είδαν ποτέ την εν λόγω κίνηση του δικηγόρου, αν και ο ίδιος δεν το αρνήθηκε σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από τον νόμο.

Όταν δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό ο δικηγόρος των Αιγυπτίων αλιεργατών Κώστας Παπαδάκης δήλωσε ότι το εν λόγω γεγονός υπάρχει και στα πρακτικά τη δίκης.
Η πολιτική αγωγή σχολίασε ότι υπάρχει μια «κακώς εννοούμενη ανεκτικότητα», που διευκολύνει τέτοιες συμπεριφορές με την πρόεδρο να απαντά πως είναι προσβλητικό αυτό το σχόλιο.

Παρέμβαση ΔΣΑ κατά Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό
Την άμεση παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσού προκάλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κώστα Πλεύρη. ο κ. Βερβεσός ζητεί τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το συγκεκριμένο συμβάν. Η ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

«Άμεση παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣΑ για το θέμα του Ναζιστικού χαιρετισμού στην αίθουσα του δικαστηρίου Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και σχετικό φωτογραφικό υλικό, από τα οποία προκύπτει η απόδοση ναζιστικού χαιρετισμού από συνήγορο υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του Δικαστηρίου, απέστειλε επιστολές:

Στον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό αυτό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο , ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου και
Στην Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Α Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβούν, σύμφωνα με το νόμο και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της δίκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το