Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ κατηγορουμένων

Ξεκίνησαν τα «συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής, με τον Ιωάννη – Βασίλειο Κομιάνο να δηλώνει κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορουμένου του Γιώργου Δήμου για όσα του καταλόγισε στη δική του απολογία στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι έμαθε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα από την τηλεόραση την επόμενη ημέρα του εγκλήματος, αν και ο συγκατηγορούμενος του τον τοποθέτησε τη νύχτα εκείνη στην περιοχή. Ο ίδιος ανέφερε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τους συγκατηγορουμένους του Πατέλη και Τσακανίκα, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο Αιγάλεω.

«Με τον Τσακανίκα νομίζω ότι μίλησα μια φορά για να τον ρωτήσω αν ήξερε κάτι για τον Ρουπακιά. Μου απάντησε ότι ήταν σπίτι του και πως δεν γνώριζε κάτι. Απορώ γιατί έμπλεξε και αυτός. Άλλη ενημέρωση δεν είχα. Την άλλη ημέρα το είδα στην τηλεόραση και είχα σοκαριστεί» είπε στο δικαστήριο.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε σχετικά με το αν είχε ενημέρωση για τη δολοφονία Φύσσα, υποστήριξε: «Εγώ, ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραιά δυο με τρεις ημέρες μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πως έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι έγινε ακριβώς και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει».

Κατά το κλείσιμο της απολογίας του, ισχυρίστηκε ότι θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορούμενού του Γ. Δήμου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο Κομιανός του είπε έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας: «Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας και πάμε να τους απελευθερώσουμε».

Ο Κομιάνος απάντησε στην έδρα πως ο Δήμου «λέει ψέματα και παίζει κάποιο ρόλο», ενώ δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί ο συγκατηγορούμενός του δεν είπε για κάποιον άλλο. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλι», επισημαίνοντας ότι «Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ, γιατί σοκαριστήκαμε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».

Μέλος Δικαστηρίου: Ναι άλλα έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για τον θάνατο του Φύσσα…
Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή διότι, όπως είπε, ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν κατά την αποφυλάκιση ήταν να μην έχει σχέση με τους συγκατηγορουμένους του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το