Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει φίλος του Φύσσα – «Μας έβαλαν στο κρατητήριο με τον Ρουπακιά, που καθόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα»

Φίλος του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, κατέθεσε σήμερα στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δράση του νεοναζιστικού κόμματος. Ο μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε μέλος σε χιπ – χοπ συγκρότημα με το θύμα των φασιστών αναφέρθηκε στο βράδυ της δολοφονίας.

Ευρέως γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Θανάσιμος», ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού βρέθηκε με κοινή παρέα μαζί του στο Κοράλλι, για τον αγώνα του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια, είδε το τάγμα εφόδου του νεοναζιστικού μορφώματος να τους κυνηγά. Δεν είδε τη στιγμή της δολοφονίας, όπως κατέθεσε καθώς, τρέχοντας και ο ίδιος για να σωθεί, «έστριψα σε ένα στενό και γύρισα να δω αν με κυνηγούσε κάποιος και τότε είδα κόσμο ριγμένο πάνω στον Παύλο».

Εντός του καφέ, σύμφωνα με τον μάρτυρα, δε συνέβη τίποτα. Όπως κατέθεσε, υπήρχαν στον χώρο εστίασης «δύο – τρεις χρυσαυγίτες που έκαναν μπαμ». Όπως σημείωσε, όταν ο ίδιος βγήκε για λίγο έξω, προκειμένου να μιλήσει στο τηλέφωνο με την κοπέλα του, είδε τον έναν από αυτούς να μιλά στο τηλέφωνο και να στέλνει μηνύματα με ένταση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το