Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όλα ήταν μία σύμπτωση» λέει o δεύτερος κατηγορούμενος

“Πρώτη φορά είδα τον Ρουπακιά στο δικαστήριο” είπε ενώπιον του δικαστηρίου στην απολογία του ο δεύτερος κατά σειρά κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Τάσος Αναδιώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος του «τάγματος εφόδου» που έσπευσε στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο 29χρονος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του άτυχου μουσικού και επιχείρησε να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για το πώς εκείνο το βράδυ βρέθηκε σε όλα τα σημεία των γεγονότων, από το «Κοράλλι» μέχρι το Κρατικό της Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για διαδοχικές συμπτώσεις, με χαρακτηριστικότερη όλων ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για να συμπαρασταθεί σε φίλο του, του οποίου δεν ήξερε το επώνυμο, γιατί νοσηλευόταν η γιαγιά του. Μάλιστα, προσκόμισε και πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναικας που έφυγε από τη ζωή εκείνο το πρωί.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε το μοιραίο βράδυ με συγκατηγορουμένους του αλλά επέμεινε πως οι συζητήσεις τους ήταν άσχετες με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς όπως είπε, αν και ειχε μάθει για την αιματηρή συμπλοκή, συμπτωματικά βρέθηκε στην περιοχή. «Έμαθα τι είχε γίνει την άλλη μέρα από τα κανάλια. Δεν ήξερα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Στο τηλέφωνο λέγαμε ανούσια πράγματα της καθημερινότητας».

«Για ό,τι συμβαίνει στο λεκανοπέδιο εσείς ενημερώνεστε;», είπε η πρόεδρος αναφερόμενη στο γεγονός πως μόνο με έναν από τους συγκατηγορουμένους του είχε μιλήσει επτά φορές.

-Πρόεδρος: Το “γιατί ” το ψάξατε ; Αφού είχατε αυτή τη διαδρομή , όπως λέτε , προφανώς κάποιος είπε κάτι για εσάς.
-Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι κινήσεις έπρεπε να κάνω
-Πρόεδρος: Να βρείτε ανθρώπους της Τοπικής της Νίκαιας
-Κατηγορούμενος: Όχι.
-Πρόεδρος: Συνεχίζει η σχέση σας με τη Χρυσή Αυγή;
-Κατηγορούμενος: Όχι, άλλωστε έχω περιοριστικούς όρους να μην έχω σχέσεις με συγκατηγορουμένους μου. (…) Αν ψηφίζω ή όχι Χρυσή Αυγή είναι προσωπικό μου θέμα. Η καθημερινότητα μου με εμποδίζει να ασχοληθώ ….
-Πρόεδρος: Τον Φύσσα τον γνωρίζατε ;
-Κατηγορούμενος: Ούτε το όνομα του ούτε φατσικά.

– Όταν ο 29χρονος κλήθηκε να εξηγήσει τις φωτογραφίες ναζιστικού περιεχομένου που βρέθηκαν στον υπολογιστή του, ισχυρίστηκε πως τις είχε κατεβάσει από «ιστορικό ενδιαφέρον».

«Είχα και άλλες τον Βελουχιώτη και τον Στάλιν…», είπε. Αναφερόμενος δε στην φωτογραφία όπλου που βρέθηκε στα αρχεία του ισχυρίστηκε πως πρόκειται για αεροβόλο το οποίο είχε αγοράσει σε πανηγύρι ενώ χαρακτήρισε διακοσμητικά τα σπαθιά που κρατούσε σε φωτογραφίες του.
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το