Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Καναρίνια», τρόφιμα και «αμνησία» στο «μενού» των απολογιών

«Καναρίνια», τρόφιμα και «αμνησία» είχε και η απολογία του Λ. Τσαλίκη, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που βρέθηκε στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο 47χρονος, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας είχε επισκεφθεί μόλις δυο φορές τα γραφεία της Χρυσής Αυγής για πάρει τρόφιμα επειδή είχε οικονομικές δυσκολίες.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με φωτογραφία στην οποία φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά ανέφερε: «Είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Ειχα υψώσει τη γροθιά μου». Σημειώνεται, ότι ο Τσαλίκης βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο Γ. Άγγο, που φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

Ωστόσο, ο 47χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση. «Μου ανέφερε ότι τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανεις. Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός» είπε στου δικαστές.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το Κοράλλι. «Είχα δανείσει τη μηχανή μου σε ένα γείτονα, ο οποίος την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα λέγοντας μου πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία μάλλον για το ποδόσφαιρο» περιέγραψε και συμπλήρωσε ότι από την ώρα που αποχώρησε από την καφετέρια μέχρι και λίγο μετά τη μια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του που ήταν νωρίτερα στην καφετέρια αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του με τον οποίο μεταξύ άλλων άσχετων θεμάτων συζήτησαν …για τα καναρίνια τους.

«Είναι χόμπι ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια» ανέφερε χαρακτηριστικά και επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση. «Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μου έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση» ισχυρίστηκε ο Λ. Τσαλίκης, επιμένοντας ότι η συνομιλία που είχε με συγκατηγορούμενή του αστυνομικό ήταν για της βρει «αποκλειστική νοσοκόμα για τη μητέρα της».

Αν και υποστήριξε πως δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με του συγκατηγορουμένους φίλους του για να μάθει πληροφορίες γιατί τα «έβλεπε από την τηλεόραση» και ήθελε να τους «κρατήσει σε απόσταση επειδή τον έπαιρνε η μπάλα», όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενο του στο οποίο ανέφερε : «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή» είπε πως δεν το θυμάται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το