Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν οργανωμένη επίθεση, με απείλησαν ότι θα ήμουν ο επόμενος», είπε ο φίλος του Φύσσα

Την πεποίθηση ότι η επίθεση σε βάρος του φίλου του Παύλου Φύσσα ήταν στοχευμένη και οργανωμένη, εξέφρασε στην κατάθεση του ο μάρτυρας Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, κάνοντας λόγο για μια οργανωμένη επίθεση από το τάγμα εφόδου.
Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος τρόπο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου είχε κι αυτός δεχθεί χτυπήματα από Χρυσαυγίτες στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την επίθεση του, περιέγραψε στη δίκη πως ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτός που υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά στις Aρχές.

Μάλιστα λίγο έλειψε οι αστυνομικοί να συλλάβουν και τον Παύλο.. Ο μάρτυρας περιέγραψε την σκηνή της δολοφονίας ενώ μίλησε για τις απειλές που δεχόταν ο ίδιος 1.5 χρόνο αργότερα.
«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα» επεσήμανε.

Παράλληλα, περιέγραψε πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον που δεν μπορεί ωστόσο να αναγνωρίσει. “Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα” κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Π. Φύσσα. “Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά”.

 • Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;
 • Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.
 • Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;
 • Μάρτυρας: Αμυνόταν.
 • Μάλιστα όπως είπε, ο Ρουπακιας, μπήκε ανάποδα στον δρόμο και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να κατευθυνθεί απευθείας στον Παύλο Φυσσα.
 • Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;
 • Μάρτυρας Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…
 • Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;
 • Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως εξήγησε ο Δημ. Μελαχρινόπουλος, κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. “Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς” είπε.

 • Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;
 • Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Η κατάθεση συνεχίζεται .

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το