Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος δεν είδε τον νέο ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη – Μετά, επέβαλε «απαγορευτικό»

«Απαγορευτικό» σε οποιαδήποτε εκδήλωση με λόγια ή έργα, διατάραξης της συνεδρίασης του δικαστηρίου που δικάζει την Χρυσή Αυγή εξέδωσε η πρόεδρος μετά τον νέο ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη.
Η Σοφία Πανουτσακοπούλου αμέσως μόλις ανέβηκε το δικαστήριο, μετά τη μεσημεριανή διακοπή, είπε πως η ίδια δεν είδε τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού να χαιρετά και πως ενημερώθηκε εκ των υστέρων.
«Με ενημέρωσαν από έδρας ότι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα. Από εδώ και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αμετανόητος και προκλητικός είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού.
Ο Πλεύρης έκανε ξανά ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά από την έδρα, ενώ κρατούσε βιβλίο του φασίστα Ιωάννη Μεταξά, αλλά και το σύμβολο του ακροδεξιού μεταξικού κόμματος της 4ης Αυγούστου.

Απευθυνόμενος προς την έδρα είπε: «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο χαιρέτισε ναζιστικά), σύμφωνα με το Golden Dawn Watch.
Λίγα λεπτά πριν είχε υποστηρίξει: «Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Άρειος Πάγος απόφαση που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Γ. Παπαδάκης, ανέφερε: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το