Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος άδειασε την Εισαγγελέα – Το πινγκ πονγκ στην έδρα

Με διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Μετά από ένα ιδιότυπο πονγκ πονγκ μεταξύ Προέδρου και Εισαγγελέως το δικαστηρίου διέκοψε προκειμένου να αναζητηθεί επιμέλεια εισαγγελέα τυχόν βούλευμα που να αναφέρεται σε παραβίαση περιοριστικών όρων εκ μέρους του Γιάννη Λαγού.

«Η εισαγγελεας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν άλλες πράξεις οι κατηγορούμενοι.
Στη συνέχεια ανάφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και μια σειρά άλλων κατηγορουμένων. Όμως, παρέλειψε να αναφερθεί σε κατηγορουμενους που έχουν καταδικαστεί και σε ποινές κάθειρξης, όπως ο Λιακοπουλος, ο Στεργιοπουλος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι» ανέφερε η κ. Λεπενιωτη ζητώντας από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της.

Εισαγγελεας: Είπα ότι εκτελέστηκε η πράξη το 1979 σε ηλικία 22 ετών.
Πρόεδρος: Δεν έθεσα αυτό το θέμα.
Εισαγγελέας: Ναι, αλλά ξέρω ποιοι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν έχουν, έχουν εκτίσει τις ποινές τους και τηρούν τους όρους.
Πρόεδρος: Δηλαδή η πρότασή σας είναι και γι αυτούς να ανασταλεί;
Εισαγγελέας: Ναι.
Πρόεδρος: Παρά την ενδεχόμενη υποτροπή ας πούμε
Εισαγγελέας: Ναι

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: «Η κ. Εισαγγελέας ανέφερε στην πρόταση της ότι δεν έχουν παραβιάσει όρους. Ωστόσο, κατατέθηκαν έγγραφα στα οποία ο κατηγορούμενος Γιαννης Λαγός φέρεται να παραβιάσει περιοριστικό όρο. Ζητούμε επιμέλεια εισαγγελέα να εισφέρθει στο δικαστήριο τυχόν βούλευμα για το ζήτημα αυτό», είπε και το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το