Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Η εισαγγελέας της Εδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία κατά την ακροαματική διαδικασία είχε εισηγηθεί να μην κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σήμερα, εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους. «Τι ελαφρυντικά να προτείνω όταν τους κρίνατε εγκληματική οργάνωση; Πως να δώσω ελαφρυντικό όταν έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα; Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών» είπε η κ. εισαγγελέας.

Από την άλλη πρότεινε ελαφρυντικό για τους Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπιση του, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του άρθρου 187 παρ 6 του παλαιού ΠΚ.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων, καθώς άρχισαν να διαμαρτύρονται ο καθένας για τον δικό του πελάτη. Το δικαστήριο διέκοψε για ένα τέταρτο και πλέον φαίνεται πως και αρκετοί ακόμη κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν το συγκεκριμένο ελαφρυντικό

Η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι όλοι χρυσαυγίτες που έπραξαν τα εγκλήματα (σ.σ.: δολοφονία Φύσσα, Λουκμάν, επίθεση σε αλιεργάτες και ΠΑΜΕ) δεν έκαναν τίποτα οργανωμένο κι ότι όλα τα εγκλήματα υπήρξαν «μεμονωμένα περιστατικά», εν αγνοία του αρχηγού, των περιφερειαρχών, αλλά και των πυρηναρχών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το