Ελλάδα

Δίκη ΧΑ: Αστυνομικός περιγράφει καρέ καρέ την επίθεση στον Φύσσα

xrysi-708

Σωρεία ερωτήσεων για τις ενέργειες της Αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα υπέβαλε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ Χρήστο Δεληγιάννη η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Λεπενιώτη επέμεινε, εξετάζοντας τον αστυνομικό, αν αυτός και οι συνάδελφοί του που έσπευσαν στην καφετέρια Κοράλλι θα μπορούσαν να αποτρέψουν όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Μάλιστα, απευθυνόμενη στον αστυνομικό επισήμανε: «Η δουλειά σας είναι να αποτρέπετε καταστάσεις, όχι να βλέπετε και να ενημερώνετε το κέντρο, αυτό τουλάχιστον θέλει ο κόσμος».

Νωρίτερα, κατά την ολοκλήρωση της εξέτασης του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού, η πρόεδρος του Δικαστηρίου επέστησε την προσοχή στην Πολιτική Αγωγή ότι πλησιάζει η λήξη δεκαοκταμήνων προφυλάκισης κατηγορουμένων: «Συντομεύετε, θα λήξει τον Φεβρουάριο ο χρόνος των προφυλακίσεων και θα διαμαρτύρεστε μετά ότι καθυστερεί η δίκη».

Ο μάρτυρας Χρ. Δεληγιάννης στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε “οργανωμένη ομάδα” μελών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν έξω από την καφετέρια Κοράλλι τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας, οδηγός σε μία από τις τέσσερις μηχανές που κλήθηκαν να μεταβούν στο Κερατσίνι τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, επανέλαβε στην κατάθεσή του ότι το σήμα που είχαν από το Κέντρο έκανε λόγο για «πενήντα άτομα με ρόπαλα που βρίσκονταν έξω από την καφετέρια Κοραλλι» και ανέφερε ότι τα συγκεντρωμένα άτομα φορούσαν μαύρα ρούχα, ήταν είκοσι με τριάντα και ότι αυτός είδε τουλάχιστον έναν από τους συγκεντρωμένους να κρατά στο χέρι τους κάτι που «θα μπορούσε να ήταν ρόπαλο».

Υποστήριξε ότι έξω από την καφετέρια είδε κάποια άλλα άτομα (σ.σ. παρέα Φύσσα) που δεν φαίνονταν να έχουν σχέση με τους συγκεντρωμένους.

Κατέθεσε επίσης ότι άκουσε συνάδελφό τους από τη ΔΙΑΣ να ενημερώνει το κέντρο ότι «οι συγκεντρωμένοι ήταν ΧΑ που είχαν κάποια διαφορά με άτομα του γνωστού χώρου, η οποία έχει λήξει».

Όπως είπε, ο Χρήστος Δεληγιάννης πλησίασε προς τους συγκεντρωμένους και τους φώναζε να διαλυθούν, ωστόσο εκείνοι τον αγνοούσαν.

«Εκείνη τη στιγμή, χωρίς να το περιμένω καν, τα άτομα ξεκίνησαν να τρέχουν βρίζοντας: ελάτε εδώ ρε μ…, θα σας γ…». Όπως είπε, δεν κατάλαβε σε ποιους απευθύνονταν, αλλά τους ακολούθησαν στην Παν.Τσαλδάρη, όπου είδε πάρα πολύ κόσμο συγκεντρωμένο, «πώς είναι τα πανηγύρια, ένα πανηγύρι», και κοίταζαν απέναντι στο νούμερο 62. «Απέναντι είδα έναν άνθρωπο ψηλό, γεροδεμένο, μπροστά του ο Ρουπακιάς και πίσω από τον Ρουπακιά τρία-τέσσερα άτομα. Ο Ρουπακιάς με τον Φύσσα έπαιζαν ξύλο. Οι άλλοι έβριζαν προς τν Φύσσα.

»Δεν προσπαθούσαν να τους χωρίσουν, ο Ρουπακιάς με τον Φύσσα πάλευαν σώμα με σώμα. Πλησιάζω και επιχειρώ να πιάσω έναν από αυτούς που βρίσκονταν πίσω από τον Ρουπακιά, να τον χειροπεδήσω. Ήρθε ένας κύριος και με έσπρωξε και μου φώναξε “άστον ρε”. Οι υπόλοιποι φύγανε, έμεινε μόνο ο Ρουπακιάς με τον Φύσσα».

Όπως κατέθεσε, έπιασε τον Φύσσα, ο οποίος «ήταν πιο ψηλό παιδί, ήταν στην “τσίτα” και τότε ο Φύσσας μας είπε “Ρε παιδιά, όχι εμένα, αυτός ο π… ο καρ.. με μαχαίρωσε” και σήκωσε την μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς απλά γύρισε την πλάτη και με γρήγορο βήμα πήγε προς το αυτοκίνητο για να φύγει».

Στον μάρτυρα επιδείχτηκε φωτογραφία του μαχαιριού με το οποίο σκότωσε ο Ρουπακιάς τον Παύλο Φύσσα, προκειμένου να πει εάν είναι ένα απλό μαχαίρι. Ο μάρτυρας απάντησε ότι «ήταν ένα μαχαίρι με καλή λεπίδα».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το