Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Μακέτα με το σημείο όπου σημειώθηκε η δολοφονία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο

Μακέτα με το σημείο όπου έγινε η επίθεση στον Άλκη Καμπανό, η οποια προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του, προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 12ου κατηγορουμένου.

«Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Θα βοηθήσει να καταλάβει το δικαστήριο το ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ» είπε ο συνήγορος του 12ου κατηγορουμένου Βασίλης Ταουξής.

Η διαδικασία στο δικαστήριο
Η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα θα διαβάσει το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι θα κληθούν αρχικά να τοποθετηθούν επ’ αυτού και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε ήδη 23 δικασίμους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, κάτι, που είναι ένα δείγμα του πόσο θα διαρκέσει αυτή η δίκη.

Θεωρείται βέβαιο ότι η διαδικασία δε θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα καθώς οι μάρτυρες φτάνουν σχεδόν τους 100.

Η πρώτη ημέρα της «δίκης της χρονιάς»-την προηγούμενη Τετάρτη- στη Θεσσαλονίκη σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ήταν και η πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν χρόνο που οι γονείς του άτυχου νέου βρέθηκαν ενώπιον των 12 ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τις θέσεις τους στο εδώλιο, ακούγονταν ψίθυροι, με χαρακτηριστική στιγμή το «χτυπούσες τον γιο μου» που ακούστηκε από τα χείλη της μητέρας του 19χρονου Άλκη.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το