Τοπικά

Δικαιώθηκε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία για δυσφημιστικά σχόλια σε ιστοσελίδα

PERIVALLONTIKI PROTOVOULIA

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με απόφασή του, έκανε δεκτή την αγωγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και του Κων/νου Βολιώτη κατά του διαχειριστή του blog voliotaki και της ιστοσελίδας www.e-volos.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και ο Κ. Βολιώτης είχαν ασκήσει αγωγή μετά τα δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια και αναρτήσεις που πραγματοποίησε ο εναγόμενος σε βάρος τους και αφορούσαν δήθεν παράνομες και αδιαφανείς επιχορηγήσεις από τον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας κ. Πάνο Σκοτινιώτη, από την τέως Νομαρχία Μαγνησίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ και από το Υπουργείο Απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, «τo Δικαστήριο δέχτηκε ότι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας εν γνώσει της αναληθείας των δημοσιευμάτων, προχώρησε στις επίμαχες και αλλεπάλληλες σχετικές αναρτήσεις. Αποδείχθηκε ότι οι ισχυρισμοί του είναι εν γνώσει του ψευδείς και συνιστούν την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Από τις άδικες αυτές πράξεις το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κ. Βολιώτης υπέστη προσβολή της προσωπικότητας του, της τιμής και της υπόληψης του, καθώς δημιουργήθηκε η ψευδής υπόνοια και εντύπωση ότι αυτός διαπλέκεται με τον Παναγιώτη Σκοτινιώτη και ότι χρησιμοποιεί επιχορηγήσεις για προσωπικό πλουτισμό, ενώ η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία υπέστη προσβολή του κύρους και της φήμης της».

Με την απόφαση αυτή το δικαστήριο υποχρεώνει τον διαχειριστή να καταβάλλει στον Κων/νο Βολιώτη και στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας συγκεκριμένα ποσά ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και επίσης τον υποχρεώνει να άρει τα επίδικα κείμενα και τα άρθρα και να παραλείπει στο μέλλον οποιαδήποτε σχετική δημοσίευση με τη εν λόγω υπόθεση, είτε στην ιστοσελίδα και το ιστολόγιο που διαχειρίζεται, είτε σε άλλα μέσα του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το