Ελλάδα

Δικάζεται 11 Μαΐου ο γυμνασιάρχης που κάλυπτε επιχειρηματία κυλικείου που παρενοχλούσε 13χρονη μαθήτρια

Σε τρεις μήνες από τη δημοσιοποίηση της όλης υπόθεσης ολοκληρώθηκε η επείγουσα προανάκριση που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, απαγγέλθηκε η καταγγελία και στέλνεται να δικασθεί από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Ο λόγος για τον γυμνασιάρχη σχολείου της Μυτιλήνης που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και του οποίου η δίκη προσδιορίσθηκε για τις 11 του ερχόμενου Μαΐου.
Ο γυμνασιάρχης κατηγορείται ότι αδιαφόρησε για τις καταγγελίες γονέων για την ανάρμοστη συμπεριφορά επιχειρηματία κυλικείου στο σχολείο που διευθύνει. Με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να παραμένει και να λειτουργεί την επιχείρηση του από την άνοιξη του 2012 έως και τα τέλη του Ιανουαρίου φέτος, όταν και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 12χρονης μαθήτριας την οποία όπως προέκυψε ενοχλούσε με μηνύματα και τηλέφωνα. Μάλιστα στη δίκη αυτή ο γυμνασιάρχης είχε παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του.
Μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου οι αντιδράσεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Η ΕΛΜΕ Λέσβου με ανακοίνωσή της ζήτησε την απομάκρυνσή του από το σχολείο και τον χώρο της εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας τον ξανά και για ακραίες εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις. Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης. Ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυμνασιάρχης έχει προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος θεωρώντας ότι είναι πλημμελής η διατύπωση του κατηγορητηρίου.
Ως μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν στη συγκεκριμένη δίκη ο νυν και ο πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου καθώς και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής που ανανέωσε την ενοικίαση του κυλικείου στον εν λόγω επιχειρηματία χωρίς να ενημερωθεί για τα όσα είχαν καταγγελθεί σε βάρος του.
Η δικηγόρος Γεωργία Τσουκαλά, η οποία εκπροσώπησε την οικογένεια της μαθήτριας που προσέφυγε κατά του επιχειρηματία του κυλικείου, μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη. «Ήρθε επιτέλους η ώρα να οδηγηθεί ο συγκεκριμένος διευθυντής ενώπιον της δικαιοσύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το