Τοπικά

Δικαστικοί λειτουργοί σε ημερίδα των διευθύνσεων εκπαίδευσης Μαγνησίας για την ενδοσχολική βία

Πώς μπορεί να διαχειριστεί ο διευθυντής σχολείου το περιστατικό παιδιού που έρχεται παραμελημένο από το σπίτι; Πώς αντιμετωπίζει μια σοβαρή περίπτωση ενδοσχολικής βίας μετά από καταγγελία; Πώς συμπεριφέρεται σε περιστατικά παιδιών από διαζευγμένους γονείς μεταξύ των οποίων υπάρχει ένταση;
Είναι μερικά από τα ζητήματα που θα αναφερθεί η ενδιαφέρουσα ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στο ΤΕΕ Μαγνησίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι με κεντρικούς ομιλητές δύο δικαστικούς οι οποίοι θα δώσουν τη νομική διάσταση ζητημάτων που για τα σχολεία αποτελούν καθημερινότητα.
Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα παρευρεθούν οι διευθυντές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και από ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν, αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, την ενδοσχολική βία και πώς όλα αυτά επιδρούν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.
«Υπάρχει ένα ασαφές τοπίο στη διαχείριση διαφόρων περιστατικών που προκύπτουν στα σχολεία» τόνισε το στέλεχος του ΚΕΣΥ κ. Αντώνης Πλαγεράς ο οποίος έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης και πρόσθεσε πως «στην ημερίδα θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς διευθυντές και εκπαιδευτικούς να ακούσουν από τους δικαστικούς πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις και προτάσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των σχολικών μονάδων. Μάλιστα εκτός από τις εισηγήσεις των δικαστικών θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν πολλά ερωτήματα».

Είναι περισσότερα τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας τα τελευταία χρόνια; «Αυτό που παρατηρούμε είναι μια μικρή αύξηση της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών. Οι μαθητές, οι έφηβοι, δεν έχουν πλέον την ηρεμία άλλων χρόνων. Βρίσκονται σε μια ένταση, σε μια συχνή αμφισβήτηση, είναι πιο απότομοι και απόμακροι, και αυτό που προσπαθούμε να δούμε, είναι τα αίτια. Δηλαδή μπορεί να είναι το άγχος του ανταγωνισμού, η αβεβαιότητα για την επαγγελματική αποκατάσταση, οι εντάσεις και οι τριβές στο οικογενειακό περιβάλλον. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι και η επίδραση από τα διάφορα ψηφιακά παιχνίδια που παίζουν οι νέοι και τα οποία έχουν ως πυρήνα τους την εκδήλωση βίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το