Κόσμος

Δικαστική έρευνα για τον πατέρα του Ιταλού πρωθυπουργού

mateo-rentsi

Στο επίκεντρο έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία της Γένοβας με την κατηγορία της δόλιας χρεοκοπίας, έχει τεθεί ο Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρας του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας.
Όπως έγινε γνωστό, ο Τιτσιάνο Ρέντσι φέρεται ότι εγκατέλειψε το 2005 την έδρα της εταιρείας Chil Srl του στη Γένοβα, με αντικείμενο τη διανομή εφημερίδων και περιοδικών, χωρίς να εξοφλήσει τα συσσωρευμένα ενοίκιά που χρωστούσε. Άφησε επίσης το κτίριο σε πολύ κακή κατάσταση. Εναντίον του είχε προσφύγει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ενώ ο Τ.Ρέντσι πούλησε στο μεταξύ την εταιρεία του σε έναν Γενοβέζο επιχειρηματία και λίγο αργότερα η Chil κήρυξε πτώχευση. Τότε ξεκίνησε και η δικαστική έρευνα για δόλια χρεοκοπία.
Μέχρι στιγμής οι δικαστικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει, τις πληροφορίες της εφημερίδας. Σημειώνεται ότι ο νυν πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και μία από τις αδελφές του εμφανίζονταν ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εταιρείας από το 1999 μέχρι το 2003, πολλά χρόνια πριν από τα γεγονότα που είναι υπό διερεύνηση από τη δικαιοσύνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το