Κόσμος

Δικαστική απόφαση για τις διαζευγμένες γράφει Ιστορία

divorce708

Δύο διαζευγμένες γυναίκες στη Βρετανία ισχυρίστηκαν πως οι πρώην άντρες τους παραπλάνησαν τους δικαστές σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που δικαιόντουσαν. Tο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε την επανεξέταση της υπόθεσής τους.

Η απόφαση αφορά την 48χρονη Άλισον Σαρλαντ και την 50χρονη Βάρσα Γκόχιλ, οι οποίες έλαβαν το πράσινο φως από το Δικαστήριο του Λονδίνου για να διεκδικήσουν το πραγματικό ποσό που τους αναλογεί.

Οι δύο γυναίκες βγήκαν αγκαλιασμένες από το Δικαστήριο και δήλωσαν πως είναι απόλυτα ανακουφισμένες και ευχαριστημένες από τις αποφάσεις των δικαστών και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Να σημειωθεί πως το βρετανικό εφετείο είχε απορρίψει τις δύο υποθέσεις, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ τους.

Συγκεκριμένα, η Σάρλαντ είχε δεχθεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια στερλίνες σε μετρητά και ακίνητα από τον πρώην σύζυγό της με το οποίον απέκτησαν τρία παιδιά. Ωστόσο η ίδια ισχυρίστηκε πως ο πρώην άντρας της εξαπάτησε τους δικαστές σχετικά με την αξία της επιχείρησής του, η οποία εκτιμάται να ανέρχεται από 31 εκατομμύρια με 1 δισεκατομμύριο στερλίνες.

Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπρέντα Χέιλ, στην απόφασή της δήλωσε πως η γυναίκα εξαιτίας της παραπλάνησης που επιχείρησε ο πρώην σύζυγός της και της δικαστικής απόφασης, αποστερήθηκε του δικαιώματός της να εισακουσθούν οι ισχυρισμοί της.

Από την άλλη η Γκόχιλ είχε πάρει το 2014 ένα αυτοκίνητο και 270 χιλιάδες στερλίνες. Μετά το διαζύγιο, όμως, ανακάλυψε το πόσο πλούσιος ήταν ο σύζυγός της, όταν καταδικάστηκε για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Η απόφαση θεωρείται ιστορικής σημασίας, καθώς μόλις έγινε η αρχή για να ανοίξουν εκ νέου κι άλλες υποθέσεις με σκοπό την επανεξέταση των περιουσιακών στοιχείων των πρώην ζευγαριών.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το