Τοπικά

Δικαιώθηκε ο Παύλος Πάνος σε δικαστική διαμάχη με τον Αχ. Μπέο για δυσφημιστικές δηλώσεις

 

Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος σε ανακοίνωσή του για τη δικαστική του δικαίωση στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον Δήμαρχο Αχ. Μπέου για δυσφημιστικές δηλώσεις σρ βάρος του αναφέρει σε ανακοίνωση:

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου προέβη σε δηλώσεις ενώπιον δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, σε βάρος μου με την ιδιότητα μου του Προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου Βόλου. Στις δηλώσεις του αυτές ο Δήμαρχος Βόλου κραδαίνοντας έναν ντοσιέ με έγγραφα ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δήθεν είμαι υπεύθυνος για χρήση και κατάρτιση ψευδών τιμολογίων σε βάρος του Ιδρύματος. Ο κ. Μπέος ισχυρίστηκε ότι προσωπικά εγώ έχω προβεί σε πράξεις κακοδιαχείρισης και καπηλεύτηκα αδυναμίες και το ταμείο του Ιδρύματος κατηγορώντας μάλιστα τους κ.κ. Αγοραστό και Κολυνδρίνηότι κακώς με τοποθετήσανε στο Δ.Σ. του Ιδρύματος. Κατόπιν αυτών των ψευδών, ανυπόστατων και προσβλητικών δηλώσεων αναγκάστηκα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη ασκώντας αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.
Το Δικαστήριο με την με αρ. 79/2022 απόφαση του έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή μου, κάνοντας δεκτό ότι ο κ. Μπέος τέλεσε σε βάρος μου τα αδικήματα της δυσφήμισης και εξύβρισης εξαιτίας των οποίων υπέστη ηθική βλάβη αφού προσβλήθηκε η προσωπικότητά μου ενώ επλήγη και η επιχειρηματική – επαγγελματική υπόληψη μου. Το δικαστήριο δέχθηκε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του κ. Μπέου. Παράλληλα, επιδικάσθηκε υπέρ μου ως χρηματική ικανοποίηση το ποσό των 4.000€ με το νόμιμο τόκο από την άσκηση της αγωγής.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια σειρά άλλων αποφάσεων και πράξεων των Εισαγγελικών Αρχών με τις οποίες έχουν καταρριφθεί όλοι αυτοί οι υποβολιμαίοι ισχυρισμοί που κυκλοφόρησαν στην πόλη του Βόλου τα τελευταία χρόνια,διάφοροι κύκλοι της πόλης μέρος, των οποίων δυστυχώς κατέστη και ο Δήμαρχος Βόλου. Τα τελευταία χρόνια πέραν της συνεχούς προσπάθειας που κάνουμε στο Ίδρυμα, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, τα αποτελέσματα της οποίας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ακόμη και στους πιο δύσπιστους, έχω αναλωθεί με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος σε μια σειρά από δικαστικούς αγώνες, προκειμένου να «καθαρίσω» το όνομα μου, την τιμή και την υπόληψη μου. Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί περί κακοδιαχείρισης, εικονικών τιμολογίων και άλλων ευφάνταστων σεναρίων ήταν ψευδείς. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Για το λόγο αυτό είχα επίσης δημοσίως δηλώσει ότι θα επιδιώξω την ηθική μου αποκατάσταση μέσω της Δικαιοσύνης, όσο κι αν αυτή καθυστερήσει.Αυτή μου την υπόσχεση την κάνω πράξη. Η απόφαση αυτή κατά του κ. Μπέου, είναι μόνο μία από μια σειρά αποφάσεων που ήδη έχουν εκδοθεί και με δικαιώνουν. Ο κάθε κακόβουλος παίρνει πλέον έμπρακτα την απάντηση του και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το