Τοπικά

Δικαιώθηκαν δικαστικά για τα Δώρα 22 υπάλληλοι του Δήμου Ν. Πηλίου

Συνολικά 22 μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου δικαιώθηκαν δικαστικά στη διεκδίκηση των Δώρων, με βάση τις μνημονιακές περικοπές, εις βάρος του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Η απόφαση του 2016 είναι πλέον τελεσίδικη και θα αρχίσει άμεσα η πληρωμή τους. Πρόκειται για την 13η προσφυγή υπαλλήλων ΟΤΑ στη Μαγνησία που δικαιώθηκαν για τις μνημονιακές περικοπές. Έντεκα υποθέσεις έχουν κριθεί θετικά πρωτόδικα και του Δήμου Νοτίου Πηλίου τελεσιδίκησε.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συγκλήθηκε εκτάκτως, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, καθώς το δικαστήριο τον καλεί να καταβάλλει από 2000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο, για κάθε χρόνο.

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ως μόνιμοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με αγωγή τους τον Δεκέμβριο του 2015 κατά του Δήμου Νοτίου Πηλίου διεκδικούσαν αναδρομικά τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για το χρονικό διάστημα από 1.1.2013 έως 31.12.2015, δεδομένου ότι αυτά καταργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013. Οι υπάλληλοι κατέθεσαν αγωγή θεωρώντας τη μνημονιακή διάταξή του νόμου αντισυνταγματική και άρα ανεφάρμοστη. Επί της αγωγής έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου από το 2016, η οποία έκανε δεκτή την αγωγή τους και επιδίκασε πρωτόδικα στον καθένα το ποσό των ευρώ 2.000 με τον νόμιμο τόκο (6% ετησίως).

Η απόφαση είναι πλέον τελεσίδικη και ο Δήμος θα οδηγηθεί είτε σε δικαστικό συμβιβασμό ή σε εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης.
Πολλά Δικαστήρια σε όλη τη χώρα έχουν εκδώσει θετικές αποφάσεις για τις μνημονιακές περικοπές.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ με παλαιότερη απόφασή της έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των καθηγητών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το