Αθλητισμός

Δικαιωμένοι αισθάνονται στον Ολυμπιακό Βόλου

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ολυμπιακό Βόλου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΘ. Έτσι, «έπεσε» η ποινή της τιμωρίας των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των 700 ευρώ.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που μετατρέπει την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς θεατές σε πρόστιμο 700 ευρώ. Έτσι, ο αυριανός αγώνας με τον Τοξότη στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» θα πραγματοποιηθεί παρουσία φιλάθλων. Φυσικά πρόκειται για μία εξέλιξη που εκθέτει την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ, που όπως αποδεικνύεται παρακάτω ερμήνευσε λανθασμένα τα γεγονότα.

Στο μακροσκελές σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων που υπογράφεται από την πρόεδρο Χρυσούλα Μανέτα (πρόεδρος Εφετών), τα μέλη Κωνσταντίνο Υφαντή (Εφέτης Δ.Δ.), Αναστασία Παρούση (Εισηγήτρια-Εφέτης), και τη γραμματέα Βασιλική Σταύρου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από την επανεκτίμηση όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων και στοιχείων του φακέλου της υποθέσεως αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: Στις 18.11.2023 και ώρα 15:00, στο Στάδιο ΕΑΚ Βόλου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας , διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937» και «Ρήγας Φεραίος» με γηπεδούχο την πρώτη. Στο 80ο λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας Αναστάσιος Κολυμήτρας διότι χαστούκισε αντίπαλό του. Στο σημείο αυτό από την κερκίδα της γηπεδούχου ομάδας άρχισαν να πετιούνται για αρκετά λεπτά δεκάδες μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με σκοπό να πετύχουν παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας. Πράγματι κατά την ώρα που ο αποβληθείς ποδοσφαιριστής Αναστάσιος Κολυμήτρας κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια της ομάδας του δέχτηκε στο στήθος μπουκάλι με νερό με κλειστό καπάκι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Επίσης κι ενώ ο διαιτητής του αγώνα είχε διακόψει τον αγώνα από το 80ο λεπτό της αναμέτρησης κόσμος από την κερκίδα και προκειμένου να συμμετάσχει στα τεκταινόμενα πηδούσε τα κιγκλιδώματα και βρισκόταν στο ταρτάν του σταδίου. Μετά από 10 λεπτά και αφού ηρέμησαν τα πράγματα και οι φίλοι των γηπεδούχων επέστρεψαν στις κερκίδες το παιχνίδι ξαναξεκίνησε. Στο 90ο λεπτό ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου Γκέρι Τζέκα διότι στην έναρξη της συμπλοκής του 80ου λεπτού του αγώνα κλώτσησε με πρόθεση αντίπαλό του, ο οποίος σε εκείνο το σημείο ήταν στο έδαφος λόγω προσπάθειας του να παίξει την μπάλα. Τα ανωτέρω αποδεικνύονται από το φύλλο αγώνα και ενισχύονται από το προσκομιζόμενο φωτογραφικό υλικό. Ακολούθως, με βάση τα ανωτέρω ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θεσσαλίας πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού Βόλου για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 15παρ.3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα…

Ωστόσο από τα περιγραφόμενα στο φύλλο αγώνα πραγματικά περιστατικά, τα οποία ενισχύονται από το προσκομιζόμενο φωτογραφικό υλικό αποδεικνύεται ότι όσον αφορά τις ρίψεις αντικειμένων, ήτοι μπουκάλια με νερό -ο αριθμός των οποίων δεν προσδιορίζεται- δεν ήταν κατά κοινή πείρα πρόσφορα κατά κανόνα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, είχαν δε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή κι επομένως η πειθαρχική αυτή παράβαση τελεσθείσα από υπότροπο, ανέρχεται κατά την κρίση της Επιτροπής στο ποσό των 400 ευρώ…

Ακολούθως, όσον αφορά την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο δεν αποδείχθηκε ότι αυτή συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας…

Επομένως το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο (σ.σ. η Πειθαρχική της ΕΠΣΘ) το οποίο με την εκκαλουμένη επέβαλε συνολική χρηματική ποινή κατά συγχώνευση , σύμφωνα με το άρθρο 4παρ.4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ύψους 800 ευρώ και διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές εσφαλμένα ερμήνευσε κι εφάρμοσε τις ανωτέρω διατάξεις κι εκτίμησε τις αποδείξεις και πρέπει να μεταρρυθμιστεί η εκκαλουμένη να κρατηθεί η υπόθεση προς εκδίκαση και να επιβληθεί στο εκκαλούν χρηματική ποινή 400 ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15παρ.3Ιβ και ε ΠΚ και χρηματική ποινή 500 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15παρ.4α του ΠΚ να καθοριστεί δε εκ νέου συνολική χρηματική ποινή ανερχόμενη στο ποσό των επτακοσίων ευρώ (700) ευρώ [αποτελούμενη από 500 ευρώ ως ποινή βάση, προσαυξανόμενη κατά το ήμισυ από τη δεύτερη ποινή ήτοι, 500+200] κατά μερική αποδοχή της κρινόμενης εφέσεως, συνακόλουθα δε να καταπέσει υπέρ της Ε.Π.Ο. το καταβληθέν τέλος λειτουργίας της Επιτροπής και να επιστραφεί στο εκκαλούν το ήμισυ του καταβληθέντος παραβόλου, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ: Δικάζει με την παρουσία των διαδίκων. Δέχεται τυπικά κι εν μέρει κατ’ ουσία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 28700/11.12.2023 έφεση. Μεταρρυθμίζει την εκκαλουμένη 11/2023 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θεσσαλίας Επιβάλλει στο εκκαλούν σωματείο «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937» α) χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15παρ.3Ιβ και ε ΠΚ και β) χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ για παράβαση του άρθρου 15παρ.4 α ΠΚ Επανακαθορίζει τη συνολική χρηματική ποινή που επιβλήθηκε στο εκκαλούν κι επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή ποσού επτακοσίων (700) ευρώ. Διατάσσει την επιστροφή του ημίσεως του καταβληθέντος παραβόλου και διατάσσει την κατάπτωση του καταβληθέντος τέλους λειτουργίας υπέρ της ΕΠΟ».

Σημειώνεται ότι δικηγόρος του Ολυμπιακού στην υπόθεση ήταν ο κ. Αλκιβιάδης Παπαντωνίου.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταθέτει υπόμνημα για την υπόθεση Τεττέι η ΠΑΕ Βόλος

Το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου θα αρχίσουν τα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ, με τις…

12 Μαρτίου 2024

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 36χρονη – Προσπάθησαν να τη βιάσουν ενώ κοιμόταν

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε μία 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια όταν ήρθε αντιμέτωπη με…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024