Τοπικά

Διήμερο ενημέρωσης και εκπαίδευσης στο Βόλο από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Tο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» θα βρεθεί στο Βόλο στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, με δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για νέους που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και τους εκπαιδευτές τους.
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Forum (Αίθουσα Κένταυρος), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μικροπιστώσεις: Ένα εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής». Η εκδήλωση απευθύνεται στους ωφελούμενους του προγράμματος, νέους αγρότες και επιχειρηματίες, 18-40 ετών.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι από τους οργανισμούς: Τhe People’s Trust, AFI (Action Finance Intitiative) και Microstars/ΚΕΠΑ οι οποίοι θα παρουσιάσουν ευκαιρίες μικροπιστώσεων για νέους αγρότες.

Παράλληλα, ο Βόλος θα είναι ο δεύτερος σταθμός για τη δράση «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης στο συνεδριακό κέντρο Forum, στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.
Στόχος της δράσης είναι ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», οι οποίοι θα αναλάβουν να καταρτίσουν και να συμβουλέψουν τους νέους που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται μέσω αποκλειστικής χρηματοδότησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το