Τοπικά

Διημερίδα στον Βόλο για την ασφάλεια πτήσεων και την οδική: Κάθε χρόνο 700 θάνατοι σε τροχαία στην Ελλάδα

Συνεχίστηκε και έκλεισε τις εργασίες της χθες η διημερίδα με θέμα την ασφάλεια πτήσεων και την οδική ασφάλεια στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας και η οποία διοργανώθηκε από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ).

Η συμμετοχή ήταν ανοιχτή για το κοινό και η είσοδος ελεύθερη, ενώ υπήρχε μετάφραση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Επίσης περιλάμβανε έκθεση φωτογραφικού υλικού και εξοπλισμού της Αεροπορίας Στρατού, με έκθεση στρατιωτικών οχημάτων και έκθεση αστυνομικών οχημάτων. Στη διημερίδα χθες μίλησαν με θέμα «Οδική Ασφάλεια», από το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», «Διαχείριση Πολυτραυματία σε Τροχαίο Ατύχημα» με ομιλητή τον Λέτσα Ξενοφών, πρόεδρο ΕΠΙ.ΖΩ., υπεύθυνο εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία που μιλάνε για 700 θανάτους κάθε έτος στην Ελλάδα μετά από τροχαίο, 30.000 τραυματισμούς, ενώ σημείωσε ότι το 50% των θανάτων από τροχαίο αυτός είναι ακαριαίος και την ώρα του συμβάντος.

Στη συνέχεια μίλησαν με θέμα «Σωστή Συντήρηση Οχήματος και Οδική Ασφάλεια» ο Ευαγγέλου Χρήστος (Σ.Ι.Σ.Α.Μ. – Ι.ΚΤΕΟ), με θέμα «Ασφαλής Οδήγηση Δικύκλου», ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Μοτοσικλετιστικής Λέσχης Βόλου ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β., ο αστυνόμος Α’ Αντάρας Παύλος, υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, με θέμα «Ασφαλείς Δρόμοι», ενώ τέλος ο αντισμήναρχος (Ι) Πλιούτσιας Αναστάσιος ΓΕΑ/ΚΕΑΠΕ μίλησε με θέμα «Σύστημα Ανάλυσης και Κατηγοριοποίησης Ανθρώπινου Παράγοντα» – «Human Factor Analysis and Classification System (HFACS)». Η διημερίδα έκλεισε με ομιλητή τον διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ, ταξίαρχο Γιώργο Ματζουράνη.

Στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκαν ΚΑΡΠΑ – Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Α’ Βοήθειες – Διαχείριση τραυμάτων, επιδείξεις διαχείρισης πολυτραυματία τροχαίου ατυχήματος (αυτοκινήτου – δικύκλου), χρήση προσομοιωτών 3D (Γυαλιά Μέθης) και επίδειξη ασφαλούς οδήγησης δίκυκλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το