ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαθήματα αλα Τσιλιμίγκα

Παραπολιτικά

Στον Αλμυρό χθες ο Καμίνης

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Μπαρούνης

Τοπικά

«Έφυγε» από τη ζωή η Καλλιόπη Ζούπη

Τοπικά

Τοπικά

Διήμερη γιορτή ποίησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Για 10η συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η όλη διοργάνωση φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι δράσεις θα αρχίσουν το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαρτίου και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα Τετάρτη 22 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα στη διοργάνωση των δράσεων συμμετέχουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.).
Οι δράσεις θα αρχίσουν το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαρτίου, όπου η Ομάδα Φοιτητών Ποίησης 2018, θα ετοιμάσει την Κολόνα της Ποίησης, στον Θόλο του κεντρικού κτιρίου «Παπαστράτος», η οποία θα φιλοξενήσει όπως κάθε χρόνο στίχους ποιητών/τριών.

Την Τετάρτη οι δράσεις θα κορυφωθούν στις 12 στον χώρο του Θόλου πάντα, όπου οι «βάρκες της ποίησης» θα αιωρούνται μεταφέροντας το μήνυμα του εορτασμού της ημέρας. Φοιτητές, διοικητικοί υπάλληλοι, μέλη ΔΕΠ, μαθητές και πολίτες του Βόλου μπορούν να αφήσουν τους στίχους τους στην Κολόνα της Ποίησης, αλλά και να διαβάσουν αγαπημένους στίχους. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στην παραλία όπου και θα διαβάσουν στίχους. Διασχίζοντας την πόλη και με κατεύθυνση προς την πλατεία του Αγ. Νικολάου, φοιτητές, μαθητές, ποιητές, μέλη ΔΕΠ θα διαβάσουν ποιήματα αφιερωμένα στους πρόσφυγες. Η δράση στην πλατεία είναι σε συνεργασία με τα μέλη ΔΕΠ Μ. Τσουβαλά, επίκουρη καθηγήτρια και Κ. Μάγο, αναπληρωτή καθηγητή του Π.Θ., οι οποίοι έχουν προγραμματίσει όπως κάθε χρόνο δρώμενα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού που συμπίπτει με αυτή της ποίησης. Οι φοιτητές/τριες θα μοιράσουν στίχους στη συνέχεια στους περαστικούς της οδού Ερμού στο ύψος της πλατείας του Αγ. Νικολάου.
Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο Σαράτση του κεντρικού κτιρίου «Παπαστράτος», θα ακολουθήσει η εκδήλωση «συναντήσεις / γνωριμία με τους ποιητές». Τιμώμενοι καλεσμένοι ποιητές φέτος είναι ο Αντώνης Σκιαθάς και η Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου. Φοιτήτριες από την «ομάδα ποίησης 2018» θα παρουσιάσουν τα πορτρέτα των δυο καλεσμένων ποιητών και θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση των τελευταίων ποιητικών τους συλλογών από τα μέλη ΔΕΠ κ. Παπαρούση Μαρίτα, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Τσιλιμένη Τασούλα, καθηγήτρια Π.Θ., στην οποία και ανήκει η όλη ιδέα της «Κολόνας της Ποίησης» και των δράσεων που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο από το 2008, με τη συνεργασία μελών ΔΕΠ του Π.Θ. Ευγ. Σηφάκη, επίκουρη καθηγήτρια Π.Θ. κ.ά. Εισαγωγική ομιλία για την ποίηση θα εκφωνήσει η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας Βίκυ Μαντζώρου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Κονταξή. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον λόγο των ποιητών. Ένα τέταρτο πριν τις 7 μια έκπληξη που θα ετοιμάσουν οι φοιτήτριες των δυο Παιδαγωγικών Τμημάτων, θα περιμένει όλους όσοι βρεθούν στον Θόλο.
Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το