Τοπικά

Διήμερες εκδηλώσεις στη Δράκεια για την 71η Επέτειο Μνήμης

δράκεια

Την 71η Επέτειο Μνήμης των 118 εκτελεσθέντων  από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στη Δράκεια στις 18 Δεκεμβρίου 1943 θα τιμήσει και φέτος ο Δήμος Βόλου με διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 17 και την Πέμπτη  18 Δεκεμβρίου 2014 και περιλαμβάνουν επινημόσυνη δέηση, λαμπαδηδρομία, ομιλίες και προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά αύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα με εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τη συμμετοχή της Χορωδίας της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς. Ακολουθεί στις 7.30 το απόγευμα λαμπαδηδρομία Μνήμης από την πάνω Πλατεία Δράκειας και κατάληξη στο Μνημείο  Εκτελεσθέντων. Στη συνέχεια στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η  εκδήλωση Μνήμης στο Καφενείο της Κάτω Πλατείας Δράκειας, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή  εικονογραφικού υλικού  που αφορά το τραγικό γεγονός της εκτέλεσης των ανδρών του χωριού της Δράκειας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 10  το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες και ομιλία του Δημήτρη Καλατζή με θέμα «Δράκεια 18.12.43 – το Χρονικό». Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων με απόδοση τιμών από Άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Το τιμητικό διήμερο θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στο Χώρο Μνήμης «Δράκεια 18.12.43».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το