Ελλάδα

Διοικητής ΙΚΑ: Πλήρως διασφαλισμένες οι συντάξεις

spyropoulos

Την ικανοποίησή του για τις εισπράξεις του ΙΚΑ τον προηγούμενο μήνα εξέφρασε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε: «Χθες το απόγευμα πληροφορήθηκα για τις εισπράξεις του προηγούμενου μήνα. Πήγαν καλά. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. ότι πράγματι σε πολύ δύσκολες συνθήκες που υπήρχε ανασφάλεια, οι επιχειρήσεις λειτούργησαν με συνέπεια και με αίσθημα ευθύνης και πήγαμε καλά, θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα βέβαια», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με την ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για το οποίο γίνονται κινήσεις τακτοποίησης.
«Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα, που πρέπει να βελτιώσουμε, είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο, υπάρχει ένα πρόβλημα με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι δόσεις οι 72 είναι ικανοποιητικές, δεν χρειάζονται οι επιχειρήσεις παραπάνω, δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω», ανέφερε.
Εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι ότι ενώ για οφειλές μέχρι τον Αύγουστο του 2014 υπάρχει διαίρεσή τους δια του 72, για να ενταχθεί κάποιος θα πρέπει να προκαταβάλει τις πιθανές οφειλές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου.
«Προσπαθούμε να δούμε εάν στη βάση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου χωρίς να χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις γιατί είναι χρονοβόρα αυτή η διαδικασία, εάν μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα», είπε λέγοντας ότι το βλέπει «δύσκολο όχι απίθανο».
Για τους συνταξιούχους είπε ότι μπαίνουν «σε ασφαλέστερα νερά» ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα λεφτά να πληρωθούν οι συντάξεις.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το