Ελλάδα

Διφθερίτιδα: Στη Βρετανία οι εξετάσεις του 8χρονου – Τι απαντά η νονά του παιδιού

Τα βρετανικά εργαστήρια θα λύσουν τον γρίφο του θανάτου του 8χρονου παιδιού που έπασχε από διφθερίτιδα. Στο μεταξύ, η νονά του μιλά στο Open TV και είναι κατηγορηματική: Το παιδί είχε εμβολιαστεί, όπως προκύπτει, άλλωστε, από το ιατρικό ιστορικό, το οποίο δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου στις δομές «Μητέρα» και ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου είχε φιλοξενηθεί.

«Δεν θα απαντήσουμε σε καμία αναλήθεια και όλο αυτό που έχει γίνει, γιατί τίποτε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφέρει η νονά του παιδιού. Δύο 24ωρα μετά τον θάνατό του, ωστόσο, παραμένει μυστήριο άλυτο κατά πόσο το μολυσματικό βακτήριο της διφθερίτιδας ευθύνεται για τον θάνατό του. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, προστατεύουν σε ποσοστό άνω του 99%» υποστηρίζουν μέλη της ιατρικής κοινότητας.

Ωστόσο, αν δεν έχουν συντηρηθεί σωστά μπορεί η δράση τους να μην είναι αρκετή. Πλέον τώρα όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, αλλά και το πόρισμα των βρετανικών εργαστηρίων, στα οποία θα σταλεί δείγμα προκειμένουν να πέσει φως για τα αίτια θανάτου του άτυχου οκτάχρονου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το