Τοπικά

Διευθετήθηκε το ζήτημα της ταξινόμησης των trailers μικρών σκαφών -Αφορά 3000 ιδιοκτήτες στη Μαγνησία

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Άλλων Σκαφών, Παρελκόμενων Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Η συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ενέργειες του βουλευτή Μαγνησίας, αφορούσε το αίτημα του συνδέσμου για διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία ταξινόμησης των ρυμουλκούμενων οχημάτων (trailers) μικρών σκαφών, καθώς και την πρόσφατη υπουργική απόφαση (Υ.Α. 2805/18-1-2021) που ρυθμίζει τα συγκεκριμένα θέματα.
Όπως ενημέρωσε τα μέλη του συνδέσμου ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκκρεμεί η έκδοση ΦΕΚ για τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, ενώ δεσμεύτηκε ότι εφόσον υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα κατά την εφαρμογή της, θα εκδοθούν οι αναγκαίες διευκρινιστικές εγκύκλιοι.
Τα μέλη του συνδέσμου ευχαρίστησαν θερμά τον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο για το ενδιαφέρον του και συμφώνησαν για την συνέχεια της συνεργασίας τους με σκοπό την ανάδειξη του κλάδου τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο πανελλήνιος σύνδεσμος ΣΕ.ΚΑ.ΠΛ.ΑΣ. –Π.Ε.Ε.Υ., εκπροσωπεί άνω των τετρακοσίων πενήντα (450) ελληνικών επιχειρήσεων, όπως μεταποιητικές μονάδες κατασκευής λέμβων, φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών, ρυμουλκούμενων οχημάτων (trailers), καθώς και όλο το φάσμα των εισαγωγέων, εμπόρων, παροχών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε ότι έχει σχέση με το «μικρό σκάφος». Μάλιστα αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται και στη Μαγνησία. Επίσης, το ζήτημα της ταξινόμησης των trailers αφορά και τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, οι οποίοι υπολογίζονται άνω των 300.000 χιλιάδων σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων περίπου 3.000 είναι οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών στη Μαγνησία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το