Τοπικά

Διεθνής διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας – Απέσπασε τρίτο βραβείο το βίντεο για την Αργοναυτική Εκστρατεία

Το τρίτο βραβείο σε παγκόσμιο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών μικρού μήκους απέσπασε το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας με τους καθηγητές και τους μαθητές να παρουσιάζουν μέσα από το βίντεο που ετοίμασαν την Αργοναυτική Εκστρατεία που είναι διάσημη παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση, καθώς στο φεστιβάλ που έγινε στη Μαζάρα της Ιταλίας, συμμετείχαν 1.500 βίντεο από διάφορες χώρες του κόσμου, ακόμη και από τη μακρινή Ινδία.
Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας είχε δύο συμμετοχές με βίντεο και τελικά το ένα από τα δύο έλαβε την πολύ ξεχωριστή αυτή διάκριση. Ο τίτλος που έλαβε το βίντεο ήταν «Argonautika».
Η δουλειά που έκαναν οι μαθητές στο βίντεο ήταν απαιτητική γι’ αυτό και επιβραβεύτηκε.
Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας είναι εταίρος με το σχολείο της Ιταλίας, όπου διεξήχθη ο διεθνής διαγωνισμός στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus ΚΑ2.
Οι καθηγητές που ενεργοποιήθηκαν για την επιτυχία αυτή και για το πρόγραμμα είναι ο βιολόγος κ. Γιώργος Γιαννίσης, ο κ. Δημήτρης Αποστόλου και οι καθηγήτριες φιλολογικών μαθημάτων κ.κ. Ρεβέκκα Λουκίδου και Φωτεινή Τσιροπούλου. Το φεστιβάλ έγινε στη Μαζάρα της Ιταλίας.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Μανδράκης τόνισε πως μέσα από τον διαγωνισμό προβάλλαμε την Αργοναυτική Εκστρατεία και λάβαμε τη διάκριση μέσα από τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών. Οι καθηγητές του λυκείου με την ομαδικότητα και οργανωτικότητά τους συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του σχολείου και μέσα από τη συνεργασία τους με τους μαθητές καταφέρνουν να φέρνουν σημαντικές επιτυχίες για το Λύκειο και τον τόπο μας.
Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας δίνει μεγάλη ώθηση στα ευρωπαϊκά προγράμματα τα τελευταία χρόνια και υπάρχει έντονη κινητικότητα καθηγητών και μαθητών στο εξωτερικό, ενώ έχουν φιλοξενήσει και ξένους μαθητές στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το