Τοπικά

Διεθνή διάκριση για κατασκευή μέτρησης καταναλώσεων σπιτιού απέσπασε το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Η διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας γίνεται η κεντρική καταμέτρηση των τριών βασικών καταναλώσεων ενός σπιτιού, δηλαδή του φυσικού αερίου, του ρεύματος και του νερού και η οποία δημιουργήθηκε από το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας κέρδισε τις εντυπώσεις σε διεθνή διαγωνισμό και πλέον πέρασε στην τελική πεντάδα με τον νικητή να αναδεικνύεται σε εκδήλωση που θα γίνει σε ένα μήνα στη Γερμανία.
Μεγάλη διάκριση γνώρισε το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Νέας Ιωνίας που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό της ΚΝΧ ο οποίος διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έκθεσης με θέμα «Φωτισμός-Κτίριο» με την παρουσία εκατοντάδων άλλων σχολείων και επιχειρήσεων.
Το 2ο ΕΚ παρουσίασε μια νέα κατασκευή που μετρά τη χρέωση των ΔΕΚΟ μέσω ίντερνετ και κατάφερε να προκριθεί στην τελική πεντάδα.
Η όλη κατασκευή και δράση εκπονήθηκε από τους καθηγητές του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τους μαθητές, κυρίως αυτών του 4ου ΕΠΑΛ. Επίσης το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα των
επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών του 2ου Ε.Κ. που πραγματοποιήθηκαν μέσω
του προγράμματος ERASMUS+.
Το 2ο ΕΚ Νέας Ιωνίας είχε συμμετάσχει ξανά πριν δύο χρόνια και κατάφερε να προκριθεί με το έργο του στην καλύτερη πεντάδα.
Ο διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Μπερέτας τόνισε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί καταφέραμε να προκριθούμε στην τελική πεντάδα του διαγωνισμού. Η κατασκευή μας επιλέχτηκε ως μια πολύ καινοτόμα δημιουργία μεταξύ άλλων πολλών εκατοντάδων κατασκευών απ’ όλο τον κόσμο και αυτό μας δίνει μεγάλη ώθηση. Η δουλειά που έγινε, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης του 2ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας με τους μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί σε ένα μήνα και ελπίζουμε να είμαστε εμείς».
Αναφερόμενος στην κατασκευή που ενθουσίασε τους αξιολογητές, ο κ. Μπερέτας επισήμανε πως «προχωρήσαμε σε μια κατασκευή που καταμετρά τις τρεις βασικές καταναλώσεις ενός σπιτιού, δηλαδή του ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας νέας τεχνικής και κάνοντας χρήση της τεχνολογίας του ίντερνετ. Ο βασικός τίτλος της όλης δράσης είναι η κατασκευή για την κεντρική καταμέτρηση των τριών βασικών καταναλώσεων ενός σπιτιού με χρήση της τεχνικής KNX-internet of things που είναι η διασύνδεση διαφόρων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων μέσω του διαδικτύου. Ο χρήστης έχοντας ένα απλό application μπορεί μέσα από το iphone που έχει ή άλλο smart phone να δει ανά πάσα στιγμή πού είναι η τρέχουσα τιμή κατανάλωσης στο νερό, το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Επίσης και ο πάροχος αυτών των υπηρεσιών μπορεί να κάνει την καταγραφή των καταναλώσεων εξ’ αποστάσεως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το