Αθλητισμός

Διεθνές τουρνουά Μπάσκετ Κωφών-Βαρήκοων στον Βόλο – Δείτε τις ημερομηνίες διεξαγωγής

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά», διοργανώνουν από τις 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου το Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων.

Η διοργάνωση ανατέθηκε στον Βόλο από την DIMBF (Deaf International Masters Basketball Federation). Θα λάβουν μέρος έξι ομάδες ανδρών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ Βόλου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας.

Η ενίσχυση του θεσμού αυτού καθώς και η διοργάνωση του πρωταθλήματος στοχεύουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών, την ανάπτυξη αθλητικών και πνευματικών ικανοτήτων των βετεράνων κωφών και βαρήκοων αθλητών στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία και την τιμητική αναγνώριση των αθλητών που διακρίθηκαν στο παρελθόν.

Οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας αθλητισμού και τον πολιτισμού, Σωτήρης Σουλούκος, δήλωσε σχετικά: «Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως περιοχή μετά τον Ντάνιελ, που χτύπησε αλύπητα όλη την περιφέρεια, στο κομμάτι του αθλητισμού όπου θέλουμε να δώσουμε από την Περιφέρεια κάποια σημάδια ανάκαμψης του ηθικού, που έχει πέσει σε όλη τη Θεσσαλία από τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο είναι μια όαση στη δύσκολη διαδικασία που περνάμε.

Κάποιες διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχει ο κόσμος είτε σε αγώνες μαραθώνιους που γίνονται σχεδόν κάθε μέρα αυτό το διάστημα σε όλη τη Θεσσαλία, είτε σε αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα διεξάγονται αγώνες μπάσκετ σε καρότσι με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων απ’ όλη τη Θεσσαλία.
Επίσης το διάστημα 28 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων, το οποίο ουσιαστικό είναι παγκόσμιας εμβέλειας, αφού μετέχουν αθλητές από διάφορες χώρες του πλανήτη. Μιλάμε για Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές στο συγκεκριμένο άθλημα.

Επιπλέον διοργανώσαμε στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα ένα μεγάλο τουρνουά και συγκεκριμένα το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, τον ποδηλατικό γύρο που έγινε με τη συμβολή της Περιφέρειας και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Μάλιστα απ’ ό,τι μάθαμε, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν αρκετά καλά για την πληγείσα περιοχή της Θεσσαλίας. Αυτό μεταφέρθηκε σε όλο τον κόσμο, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό, γιατί η εξωστρέφεια των εκδηλώσεων και γενικά η δράση της περιφέρειας να βγαίνει έξω από τα σύνορα είτε της Ελλάδας, είτε της Ευρώπης και να φτάνουν τα μηνύματα σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλία. Για εμάς αυτό που μετράει είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός να είναι στην πράξη, δηλαδή να συμμετέχει ο κόσμος. Επομένως θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια διοργάνωση σε όλη τη Θεσσαλία και όχι μεμονωμένα στις μεγάλες πόλεις και γι’ αυτό θα πηγαίνουμε και στην πιο απόμακρη περιοχή, εφόσον μας ζητούν διοργανώσεις.

Δίνουμε βαρύτητα και χρηματοδοτούμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθησία στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Θεσσαλίας. Δυστυχώς τα άτομα με αναπηρία δεν αντιμετωπίζονται από πολλούς όπως πρέπει».

Επίσης στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΑΣ Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας Θανάσης Ρέντζιος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού, ο διευθυντής στη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου Γιώργος Χρήστου και η ιδρύτρια της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Παγκόσμια Αγκαλιά και μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ Ευγενία Φραγκούλη.
Άπαντες επισήμαναν τη σημασία της εν λόγω διοργάνωσης και κάλεσαν τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» στους αγώνες ενισχύοντας τις προσπάθειες των καλαθοσφαιριστών που θα αγωνιστούν.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκτελέστηκε στο Μιζούρι 69χρονος καταδικασμένος σε θάνατο για διπλή δολοφονία

Αμερικανός απόστρατος, καταδικασμένος σε θάνατο για τη δολοφονία το 2009 γυναίκας με την οποία είχε…

12 Ιουνίου 2024

Ξεκινάνε οι εργασίες για τη Ναυτική Εβδομάδα 2024 με τιμώμενη την Κύπρο – photos – videos

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος»…

12 Ιουνίου 2024

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών Στ΄ Δημοτικού σε Γυμνάσια της Μαγνησίας

Με έγγραφο του Διευθυντή Β'Βάθμιας Διεύθυνσης ΜΑγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, αποφασίζεται η κατανομή των μαθητών και…

12 Ιουνίου 2024

Αχ. Μπέος για Αγριά “Μέχρι Παρασκευή παραδίνουμε ολοκληρωμένο το έργο αποκατάστασης στην παραλιακή” – photos – video

Αυτοψία στα έργα της παραλιακής οδού στην Αγριά, που ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή, πραγματοποίησε σήμερα…

12 Ιουνίου 2024

Καθηγήτριες λυκείου παραιτήθηκαν αφού τις έπιασαν να στέλνουν μηνύματα σε μαθητή για να κάνουν ομαδικό σεξ

Σε παραίτηση υποχρεώθηκαν δύο καθηγήτριες Λυκείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αφού τις έπιασαν να προσπαθούν…

12 Ιουνίου 2024

Σταθμευμένα

  Καλοκαιράκι κι αρκετοί οδηγοί, επιλέγουν να σταθμεύουν για λίγο τα οχήματά τους, στην παραλιακή…

12 Ιουνίου 2024