Τοπικά

Διεθνές Συνέδριο Ιχθυολογίας στο Βόλο

Γεωπονία
Ξεκινάει μεθαύριο Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Φυτόκο, το διεθνές Συνέδριο HydroMedit 2014 που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, και με διοργανωτές τοΤμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων.
Το συνέδριο «HydroMedit» είναι το πρώτο μίας νέας σειράς διεθνών συνεδρίων Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος και αποτελεί μετεξέλιξη των πετυχημένων συνεδρίων που διοργάνωναν για πάνω από μία δεκαετία οι δυο φορείς με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρότερου και πλέον αναβαθμισμένου διεθνούς συνεδρίου. Για αυτό εξάλλου διεξάγεται σε συνεργασία με πολλούς διεθνείς κι εθνικούς φορείς, ενώ έχει και έξι (6) προσκεκλημένους ομιλητές υψηλού κύρους από πανεπιστήμια κι ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Το συνέδριο εστιάζει κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου, έχει θέμα «Η οικονομική κρίση ως σταυροδρόμι για τις υδατοκαλλιέργειες και την αλιεία: Επιλέγοντας την ορθή διέξοδο» και σε αυτό θα παρουσιαστούν πάνω από 90 επιστημονικές εργασίες, έχοντας ήδη προσελκύσει συνέδρους από περισσότερες από 15 χώρες, με αρκετούς εξ αυτών να είναι και εκτός Ευρώπης.
Το συνέδριο εκτός από την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ελλήνων και των ξένων επιστημόνων που παίρνουν μέρος σε αυτό, και εκμεταλλευόμενο την παρουσία τους, θα έχει ως στόχο και την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής που θα διεξάγεται, μέσα από ανοιχτά στο κοινό στρογγυλά τραπέζια σε θέματα ενδιαφέροντος τους.
Έτσι ειδικά για τον Βόλο προγραμματίζονται δύο (2) Στρογγυλά Τραπέζια, ένα με θέμα τις «Δυσκολίες διαχείρισης της λίμνης Κάρλας», για την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, μεταξύ 17:00 – 18:30, κι ένα με θέμα «Λεσσεψιανοί Μετανάστες: Απειλές και Ευκαιρίες»(όπως είναι π.χ. ο λαγοκέφαλος), για το Σάββατο 15 Νοέμβρη, μεταξύ 14:00 – 15:00, στα οποίο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, καθώς για την παρακολούθηση και συμμετοχή σε αυτά δεν θα απαιτείται εγγραφή στο Συνέδριο.
Πληροφορίες στην διεύθυνση http://hydromedit2014.apae.uth.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το