Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου από 19 έως 31 Ιουλίου

Διοργανώνεται και φέτος το καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, το 21ο στη σειρά, μετά από μία ανάπαυλα ενός έτους λόγω του κορωνοϊού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Σαμσαρέλου και του Δημήτρη Καραγιαννακίδη.
Το φεστιβάλ, που αποτελείται από την Ακαδημία και το αμιγώς φεστιβαλικό-συναυλιακό πρόγραμμα, θα διεξαχθεί από 19 έως 31 Ιουλίου στη Ζαγορά και στον Κισσό, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από Ελλάδα, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μουσικούς και το ακροατήριο.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα δοθούν master classes στο βιολοντσέλο, το βιολί, τη βιόλα και το πιάνο από διακεκριμένους καθηγητές, ενώ το συναυλιακό πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Δευτέρα 19.7, συναυλία μουσικής δωματίου με βιολί και πιάνο, Anja Morgenstern, βιολί, Ευγενία Βοτανοπούλου, πιάνο, έργα W.A. Mozart, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα και της Mozarteum Hellas, Ζαγορά, Α Δημοτικό Σχολείο, ώρα 21.00.
-Δευτέρα 26.7, συναυλία συνεργατών του Φεστιβάλ, Α. Λιακάκης, Β. Σαΐτης, Δ. Καραγιαννακίδης, Θ. Βαγενάς, A.Γραμματικόπουλος, Α. Αναστασίου, Ζ. Σαμσαρέλου, I. Gonzales, Ζαγορά, Α Δημοτικό Σχολείο, ώρα 21.00.
-Τρίτη 27.7, συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, Α. Λιακάκης, Β. Σαΐτης, Θ. Βαγενάς, Δ. Καραγιαννακίδης, Ζαγορά, προαύλιο Αρχοντικού Κωνσταντινίδη-Γκαγιάννη, ώρα 21.00.
-Τετάρτη 28.7, νέοι μουσικοί παίζουν για τα παιδιά της Ζαγοράς, στο πιάνο η Αποστολία Αναστασίου, Ζαγορά, Α Δημοτικό Σχολείο, ώρα 12.30, συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, Κισσός, προαύλιο Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, ώρα 21.00.
-Πέμπτη 29.7, συναυλία με νέα ταλέντα στο βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, στο πιάνο η Αποστολία Αναστασίου, Ζαγορά, Α Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.30.
-Παρασκευή 30.7, συναυλία Συνόλων Εγχόρδων και του Συνόλου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, συμμετέχουν Α. Γραμματικόπουλος, Α. Λιακάκης, Β. Σαΐτης, Θ. Βαγενάς, Δ. Καραγιαννακίδης, Α. Αναστασίου, Ζαγορά, προαύλιο Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ώρα 21.00.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.pelionfestival.com/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το