Πολιτισμός

Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Ν. Αγχίαλο

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του «5ου Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχίαλου», που θα αρχίσει την προσεχή Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. Αναμένονται τριακόσιοι ενενήντα ξένοι χορευτές από την Αργεντινή. Την Κολομβία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, αλλά και από τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία, το Λύκειο Ελληνίδων από την Πράγα της Τσεχίας, και την Κύπρο, που θα πλαισιωθούν από εκατόν είκοσι Έλληνες χορευτές.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού θεσμού στη Νέα Αγχίαλο ρίχτηκε πριν από αρκετά χρόνια, τόσο από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, για την αύξηση και την ποιοτική βελτίωση του τουρισμού, όσο κι από τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Περίτρανη απόδειξη της μεγάλης εμβέλειας, του κύρους σημασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, είναι που το φετινό 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΙΟV-UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2017-2018), του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στην Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν, θα ξεναγηθούν και θα χορέψουν στον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο, και στις 13 Ιουλίου, οι περισσότερες από αυτές θα εμφανιστούν αλλά και στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας. Επίσης θα επισκεφθούν και θα ενημερωθούν σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής και στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και ιστορίας.

Όλα αυτά τα χρόνια καθοριστική και αμέριστη είναι η υποστήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον φορέα πολιτισμού της, την «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το