Πολιτισμός

Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο στην Καρδίτσα για τις παραδόσεις των Καραγκούνηδων

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες διεξαγωγής του 6ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου με θέμα «Αγροτική Λαϊκή Λατρεία, έθιμα, δοξασίες, μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στον λαό της πεδινής Θεσσαλίας, στους Καραγκούνηδες», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5,6,7 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Αμφικτιονία των Θεσσαλών – Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήματα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας – ΙΑΚΑ με έδρα τον Βόλο, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού -ΤΕΦΑΑ με έδρα τα Τρίκαλα), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.
Το συνέδριο θα γίνει στην αίθουσα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Καρδίτσας (Π.ΕΔ).

Την Κυριακή 8/9/2019 στις 6 μ.μ. θα γίνει το αντάμωμα Θεσσαλών Καραγκούνηδων (τρανός χορός) στο εθνικό στάδιο Καρδίτσας με συμμετοχή φορέων απ’ όλη τη θεσσαλική πεδιάδα και ομογένεια.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ειδικούς επιστήμονες, σε ιστορικούς, σε αρχαιολόγους, σε λαογράφους ερευνητές, σε ερευνητές της τοπικής ιστορίας αλλά και σε ιστοριοδίφες να συμμετέχουν με ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Προωθώντας έτσι μέσα από την έρευνα πολλά στοιχεία για την αγροτική λαϊκή λατρεία, τα έθιμα, τις δοξασίες, τους μύθους, τους θρύλους και τις παραδόσεις.
Επικοινωνία στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και με τον πρόεδρο της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων κ. Απόστολο Φιρφιρή, τηλ. 6937030820.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το