Τοπικά

Διεθνείς εταιρείες ζητούν νέους μηχανικούς – Νέοι ορίζοντες για τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στον Βόλο και ειδικότερα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες στελέχη μεγάλης τεχνικής εταιρείας από το εξωτερικό για να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων μηχανικών που, όταν αποφοιτήσουν από το Π.Θ., θα μπορούσαν να βρουν εργασία σε διάφορους τομείς που διαθέτει.
Οι Έλληνες φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκονται στο επίκεντρο διεθνών εταιρειών που ήδη απασχολούν απόφοιτους του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, έχουν μείνει πολύ ικανοποιημένες από τις επιδόσεις τους και θα ήθελαν να ενισχύσουν το δυναμικό τους και με άλλους απόφοιτους.
Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης τόνισε πως «τα πολυτεχνικά τμήματα του Π.Θ. προσφέρουν σημαντικές προοπτικές στους απόφοιτους μέσα από την εκπαίδευση που λαμβάνουν στα πέντε και πλέον χρόνια σπουδών».

Αναφερόμενος στις γενικότερες προοπτικές για την εργασιακή αποκατάσταση των αποφοίτων ο κ. Σταμούλης τόνισε πως «η εικόνα που έχουμε, είναι πως η αγορά αρχίζει και ανοίγει πάλι για τους μηχανικούς. Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί δεν είχαν ποτέ θέμα ακόμη και μέσα στην κρίση και οι απόφοιτοι έβρισκαν γρήγορα εργασία και με αποδοχές περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα. Επίσης για τους πολιτικούς μηχανικούς ανοίγουν τα δημόσια και ιδιωτικά έργα και κατασκευαστικές εταιρείες ψάχνουν απόφοιτους. Επίσης οι μηχανολόγοι μηχανικοί έχουν τις ευκαιρίες τους στην ελληνική βιομηχανία και σε άλλες μονάδες παραγωγής, ενώ και για τους χωροτάκτες παρατηρείται μια κινητικότητα. Μάλιστα για τους μηχανολόγους βλέπουμε ότι αρκετοί ακολουθούν και τον δρόμο των μεταπτυχιακών. Επίσης για τους αρχιτέκτονες η εικόνα που έχουμε από τους καθηγητές, είναι πως οι μισοί έχουν εργασία και οι άλλοι κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτό που βλέπουμε πάντως, είναι πως τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι καλύτερα σε σχέση με δύο ή τρία χρόνια πριν και εμφανίζονται ευκαιρίες».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεχόμαστε αιτήματα όχι μόνο από ελληνικές, αλλά και διεθνείς τεχνικές εταιρείες για να έρθουν στο Πανεπιστήμιο και να παρουσιάσουν τις θέσεις εργασίας τους. Για παράδειγμα σε λιγότερο από έναν μήνα μας επισκέφθηκε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μια τεχνική εταιρεία από την Ιρλανδία η οποία αναζητεί νέους μηχανικούς στο κέντρο που δημιουργεί τώρα. Από τα 120 άτομα που απασχολεί αυτή η εταιρεία οι επτά είναι δικοί μας απόφοιτοι από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων. Μάλιστα έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοση των αποφοίτων μας και αναζητούν και άλλους ηλεκτρολόγους μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».
Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών των πέντε πολυτεχνικών τμημάτων ανέφερε πως «κυρίως οι αρχιτέκτονες θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι πιο εξειδικευμένα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα κάτι το οποίο κοιτάμε για να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις. Τέλος βγήκαν τα ΦΕΚ και για τα πέντε τμήματα που δίνουν πτυχίο μαζί με μάστερ».

Φωτό: Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σταμούλης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το