Τοπικά

Διετές πρόγραμμα κατάρτισης αποφοίτων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Επιστολή σε παραγωγικούς φορείς

Επιστολή σε επαγγελματικούς και ευρύτερα παραγωγικούς φορείς για να ενημερώσουν για ειδικότητες και τομείς από επαγγέλματα που έχουν ανάγκη σε εκπαιδευμένο προσωπικό απέστειλε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος κατάρτισης, που θα υλοποιήσει και θα είναι δωρεάν, ενώ θα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου.
Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην αποστολή της σχετικής εγκυκλίου προς τα Πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διετές και οι εισαχθέντες δεν θα χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις για να συμμετάσχουν. Μετά από δύο χρόνια θα αποκτήσουν δίπλωμα σε θέματα του παραγωγικού συστήματος.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας θέλει να φέρει σε επαφή τα ΑΕΙ με την ταχύρυθμη επιμόρφωση και κατάρτιση των νέων, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαιτούμενα γνωστικά εφόδια.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος επισήμανε πως «έχουμε αποστείλει επιστολή σε παραγωγικούς, επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς για να μας προσδιορίσουν ποια είναι εκείνα τα επαγγέλματα που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες για εύρεση προσωπικού και για το οποίο θα ήθελαν το τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα να έχει ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται εκτός από τους επιστήμονες και τεχνίτες για να χειριστούν τα θέματα».

Ο κ. Πετράκος ανέφερε πως «εν μέρει έχουμε τις υποδομές για να λειτουργήσουμε το διετές πρόγραμμα κατάρτισης. Αρχικά θα αξιοποιήσουμε για τα μαθήματα τους χώρους του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Βέβαια αν το ενδιαφέρον των νέων είναι πολύ μεγάλο, θα χρειαστούν και άλλοι χώροι και περισσότεροι διδάσκοντες. Πάντως θα είναι ένα κανονικό πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα θα γίνονται τις καθημερινές».

«Εμείς είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά για να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες για την εργασία τους» δήλωσε ο πρύτανης.
Παράλληλα η Πρυτανική Αρχή βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της αναζήτησης χώρων και κτιρίων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία Φοιτητικών Εστιών, καθώς επόμενος μεγάλος στόχος του Ιδρύματος είναι να αυξηθούν οι Εστίες στις πέντε πόλεις που λειτουργεί πλέον το Πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το