Αθλητισμός

Διέπρεψαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Dragster οι Βολιώτες αναβάτες

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Βολιώτες αναβάτες διέπρεψαν στον 4ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster. Οι Δημήτρης Χύτας, Μάνος Λεβαντής και Χρήστος Σταματάκης κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν.

 Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster. Πέρα από τον ισχυρό ανταγωνισμό οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν και τις κακές καιρικές συνθήκες. Ιδίως το Σάββατο έβρεξε πάρα πολύ, με συνέπεια οι διαγωνιζόμενοι να κάνουν μόνο ένα απλό πέρασμα, προκειμένου να δοκιμάσουν έστω υποτυπωδώς την πίστα.

Παρόλα αυτά οι Βολιώτες τα πήγαν περίφημα κατακτώντας τρία αργυρά μετάλλια. Η αρχή έγινε από τον Δημήτρη Χύτα, ο οποίος αγωνίζεται στην αγαπημένη του Pro Z με μηχανή Yamaha z125.

Ο έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδας κατέλαβε τη δεύτερη θέση κάνοντας 9.862 δευτερόλεπτα. Ο Δημήτρης Χύτας έδειξε πάλι σταθερότητα στην επίδοσή του, γεγονός που τον κατατάσσει στους κορυφαίους αθλητές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μάλιστα είχε ταχύτητα εξόδου 211 χιλιόμετρα στα 400 μέτρα.

Τον 36χρονο αναβάτη υποστηρίζουν ο μηχανικός Φώτης Στεργίου και ο Άγγελος Διαμαντής, οι οποίοι απαρτίζουν την ομάδα MotoXtreme-Xytas Racing.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Μάνος Λεβαντής. Πιο συγκεκριμένα έκανε 4,7 δευτερόλεπτα με 235 χιλιόμετρα στα 200 μέτρα, κάτι που του χάρισε το αργυρό μετάλλιο.

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Λεβαντής έτρεξε για πρώτη φορά με την εν λόγω μοτοσικλέτα. Παράλληλα φέτος κλείνει τα 30 του χρόνια και είναι ο μικρότερος ηλικιακά στην πιο δύσκολη κατηγορία, όπως θεωρείται η Super Pro. Έτρεξε με Suzuki Pro Mod και είχε την υποστήριξη του μηχανικού Γαβρίλου Πουμπουρίδη, με τον οποίο συγκροτούν την ομάδα Leva Power.

Δυναμικά επέστρεψε στις πίστες ο Χρήστος Σταματάκης. Τελευταία φορά που έτρεξε ήταν το 2016, αλλά φέτος αποφάσισε να επανεμφανιστεί και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο 31χρονος αθλητής έτρεξε με μηχανή τύπου Suzuki Gsxr 1000 Turbo, που ανήκει στον Δημήτρη Φάλλα και απέδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται. Έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Pro Street 2, γεγονός που μάλλον θα πρέπει να τον αναγκάσει να σκεφτεί ότι θα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Όπως προαναφέραμε, στις Σέρρες ήταν ο 4ος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster και για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος του 2021 απομένουν ακόμη δύο. Αυτοί είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην πίστα του Αγρινίου, αλλά ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές ημερομηνίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το