Τοπικά

Διεκόπη για μια ακόμη φορά η δίκη Καντόλα – Καταπέλτης ο εισαγγελέας, ζήτησε την ενοχή του

καντόλας

Λόγω αδιαθεσίας δικαστή διακόπηκε για τις 5 Νοεμβρίου η δίκη του π. αντιδημάρχου Δ. Καντόλα στο εφετείο της Λάρισας, ωστόσο στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εναντίον του και εναντίον του ταμία του π. δήμου Αισωνίας. Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να τους κρίνει ενόχους για το αδίκημα της απιστίας, ενώ με κλάματα άκουσε την αγόρευση ο π. αντιδήμαρχος Βόλου και π. δήμαρχος Αισωνίας. Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή μιας υπαλλήλου που είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση. 

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο εργολάβος «φάντασμα» που φέρεται να έκοβε τα εικονικά τιμολόγια στο π. Δήμο.

Ο εργολάβος είναι τρόφιμος των φυλακών και δήλωσε άγνοια για τα γεγονότα.

Υποστήριξε ότι την περίοδο που φέρεται να κόπηκαν τα εικονικά τιμολόγια ο ίδιος ήταν φυλακή, αλλά όταν του ζητήθηκε έγγραφο που να πιστοποιεί κάτι τέτοιο, δήλωσε πως δεν το έχει στη διάθεσή του.

Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα η δίκη διακόπηκε για τις 5 Νοεμβρίου, οπότε και θα εκδοθεί απόφαση.

Για την υπόθεση με τα πλαστά τιμολόγια που η «Θ», είχε φέρει στη δημοσιότητα, στο εδώλιο κάθησαν ο Δ. Καντόλας και δύο υπάλληλοι του π. δήμου Αισωνίας

Στον κ. Καντόλα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

 Το «κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται», από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Αττική, για τον εντοπισμό επιχείρησης εργολάβου που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε όλη την Ελλάδα και είχε εξαφανιστεί.  Η υπόθεση, η οποία, στην περιοχή μας, ήλθε στο φως από ελέγχους της ΔΟΥ και του ΙΚΑ, αφορά χρηματικά εντάλματα για εικονικά – πλαστά τιμολόγια του εν λόγω εργολάβου,  που φέρονται να υπογράφηκαν και να πληρώθηκαν  τον Νοέμβριο του 2010, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν  η διοίκηση αλλάξει μορφή και συγκροτηθεί ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα δόθηκαν για έργα που φέρονται να έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα 2010 του τότε Δήμου Αισωνίας, εντοπίστηκαν, δε, διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.

Το δικαστήριο που εξετάζει το πώς ο κ. Καντόλας βρήκε το συγκεκριμένο εργολάβο, μέσω ποιου, πώς συνεργάστηκε μαζί του, ποιον πλήρωνε κλπ.

 Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μοναδική του πρώην Δήμου Αισωνίας που έχει πάρει το δρόμο της  Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι ο πρώην Δήμος  Αισωνίας είναι ο ένας από τους τρεις Δήμους (μαζί με τους πρώην Δήμους Βόλου και Αγριάς), που  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εντόπισε ταμειακό έλλειμμα περίπου 400.000 ευρώ και μάλιστα ο ταμίας του πρώην Δήμου έχει τεθεί σε αργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το